Karaman toplanan 3 tır yardım malzemesi, törenle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Karaman İl Müdürlüğü işbirliği ile toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndan törenle Suriye'ye uğurlandı.

Törene, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman Kredi Ve Yurtlar İl Müdürü Enver Yazıbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Hayrat Yardım Konya Bölge temsilcisi Adnan Haydaroğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hayrat Vakfı Konya Bölge Temsilcisi Adnan Haydaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve KYK ile bir protokol yaptıklarını söyledi.

Protokol kapsamında 3 yardım tırını Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderdiklerini ifade eden Haydaroğlu, “Tam olarak biz bin 310’uncu tırımızı oraya göndereceğiz. Tabi bu aziz, kahraman ve necip milletimizin yardımlarıyla orada çarklar dönüyor. Cenap-ı Hak bugün bu tır yardımlarını göndermeyi nasip etti. Salkin bölgesinde, Cerablus’ta, El-bab’ta ve Halep’ten İdlib’e gelen kardeşlerimize bu yardımları gönderiyoruz. Burada yaklaşık 35 ofisimiz 180 çalışanımız var.” dedi.

KYK Karaman İl Müdürü Enver Yazıbaşı’da, “81 il müdürlüğümüzde kullanılabilir olan ancak kullanım dışı olan malzemeleri gönderilmesini amaçladık. İl müdürlüğümüze bağlı yurt müdürlüklerinde bulunan 800 yatak, 450 elyaf yorgan, 250 elyaf yastık tırlarımıza yüklenmiştir. Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü olarak oradaki insanlara bir nebze yardımcı olabildiysek ne mutlu.” şeklinde konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ise, “Burada kardeşliğin yani karındaşlığın bir göstergesini görüyoruz. Paylaşmanın gönül coğrafyasına, gönülden gönüle yol olmanın bir şeklini görüyoruz. Kardeşimizin içerisindeki yangına su dökmenin ne olduğunu görüyoruz. Allah kimseyi savaş ortamında bırakmasın, evinden barkından ayırmasın, ateşlerin içerisinde aç şekilde yaşamayı nasip etmesin. Dünya üzerinde birçok sıkıntılar yaşanıyor. En yakın sıkıntı da kardeşimiz Suriye’de. Çeşitli çekişmeler derken orada birçok mazlum insanın gözyaşı bir türlü dinmiyor, yaklaşık 6 yıldır devam ediyor. Ülke olarak da bizler daha düne kadar aynı Konya Karaman gibi Osmanlının bir eyaleti olan Suriye’deki kardeşlerimize bir kadirşinaslık göstererek kardeşliğin ne demek olduğunu anlayarak, anlatarak yardım elini sürekli uzattık. Şuana kadar 26 milyar TL’nin üzerine burada gördüğümüz gibi devlet, STK, vatandaşlarımız el birliği ile oraya ne varsa döktü. Tabii ki Türk milletine yaraşan budur.” diye konuştu.

Edilen duanın ardından 3 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Karaman'dan yola çıktı.