Karaman Belediyesi, şehrin dört bir yanında ayrı bir çalışma yürütüyor. Belediye yatırımlarının yanı sıra diğer kamu yatırımları da aralıksız devam ediyor.

Karaman yatırım ve hizmet anlamında son yıllarda hayata geçirilen projelerle en parlak dönemini geçiriyor. Karaman Belediyesi şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yapısal anlamda birçok projeyi hayata geçiriyor. Alt yapı, üst yapı, ulaşım yatırımları başta olmak üzere birçok proje ve hizmet milletle buluşuyor.

Çalışmaları değerlendiren ve "Milletimiz her zaman her şeyin en iyisine layık" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Karaman Belediyesi olarak, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarımıza ve hizmetlerimize yön veriyoruz. Hükümetimizin desteği, diğer kurum ve kuruluşlarımızla olan uyum sayesinde birçok alanda önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Toplu konuttan alt ve üst yapı çalışmalarına, spor yatırımlarından yeşil alan düzenlemelerine, ulaşım yatırımlarından sosyal projelere kadar birçok hizmet milletimizle buluşuyor. Mevsim şartlarının da elverişli hale gelmesi ile şehrin birçok noktasında çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız” dedi.

SANAYİ KAVŞAĞI VE ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Karaman Belediyesi tarafından sanayi kavşağı üzerindeki trafiği rahatlatmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek için projelendirilen köprüde geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında belediye istikametinden üniversite istikametine ulaşım, yapılacak olan köprü üzerinden sağlanacak. Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan emniyet istikametine geçiş ise köprü altından sağlanacak. Çalışmaların tamamlanması ile sanayi kavşağındaki trafik daha modern ve güvenli hale gelecek.

ALPARSLAN TÜRKEŞ BULVARI'NDA ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI

Geçtiğimiz yıl belediye tarafından başlatılan Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. İçme suyu, yağmur suyu,ve kanalizasyon hatlarının tamamen yenilendiği bulvar üzerinde kaldırımlarda daha modern hale getirildi. Bulvar üzerine yerleştirilen modern aydınlatma sistemleri devreye alındı. Son olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan asfalt serimi ile bulvar üzerindeki çalışmalar tamamlanacak ve bulvar tamamen trafiğe açılacak.

LARENDE ALT GEÇİDİ BU YIL TAMAMLANACAK

Yıllardır şehir merkezinden kopuk bir şekilde yaşayan Larende, Sümer ve Yenişehir Mahalleleri'ne hayat verecek önemli bir proje olan Larende alt geçidinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. TCDD Genel Müdürlüğü ve Belediye işbirliğinde hayata geçirilen proje sayesinde 40 yıllık rüya gerçek oluyor. Larende alt geçidi çalışması bu yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete sunulacak.

SEYİR TERASLARI ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Karaman Belediyesi'nin en önemli yeşil alan ve sosyal alan projesi olan Seyir Terasları'nda da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Beyazkent Mahallesi, Vali Konağı arkasında bulunan yamaç üzerinde yaklaşık 35 bin metrekarelik bir alana sahip olan Seyir Terasları Projesi Karaman'a nefes aldıracak önemli projelerden birisi olacak. Seyir Terasları sahip olduğu donatılarla şehrin yeni gözdesi olacak.

KARAMAN TARİHİ'NİN EN BÜYÜK YEŞİL ALAN PROJESİ TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR PARKI'NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Vali Hakkı Teke Ormanı'nın bulunduğu yaklaşık 500 bin metrekarelik alan üzerinde çalışmalarına başlanılan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Proje içerisinde spor sahaları, fitness alanları, kamelyalar, modern çocuk oyun grupları, çeşmeler, yöresel ürün satış yerleri, anfi tiyatro, lokanta, wc'ler, büfeler ve otopark bulunuyor.  Ayrıca park içerisinde müze ve mescit de bulunuyor. Parkın bir kısmı tamamlanarak bu yıl hizmete sunulacak.

YENİ HANIMLAR SPOR VE KÜLTÜR MERKEZİ OSMANGAZİ MAHALLESİ'NDE YÜKSELİYOR

Karaman Belediyesi'nin hanımlara yönelik bit yatırımı olan yeni Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi Osmangazi Mahallesi'ne inşa ediliyor. Geçtiğimiz aylarda çalışmaları başlayan kültür ve spor merkezi tamamlandığında bölgede yaşayan hanımlar çeşitli kurslara, spor faaliyetlerine katılabilecekleri güzel bir hizmete kavuşacaklar.

ASFALTLANMAMIŞ YOL KALMAYACAK

Karaman Belediyesi bu yıl alt yapısı tamamlanan mahalleler başta olmak üzere il genelinde birçok noktada asfaltlama ve kaldırım çalışmaları yürütüyor. Asfaltlama çalışmaları, özellikle geçen yıl doğalgaz çalışmalarına başlanan ve bu yıl devam eden Şeyh Edebali, Sümer, Larende ve Yenişehir Mahallelerinde ağırlıklı olarak sürdürülecek.

MUT YOLU KAVŞAĞINDA SONA GELİNDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karaman Belediyesi işbirliğinde yapımına başlanan Mut Yolu Kavşağı'nda çalışmalar sona geldi. Kamulaştırma işlemleri dolayısı ile bir süre aksayan çalışmaların yeniden başlaması ile kavşakta kısa sürede önemli mesafe kat edildi. Mut yolu kavşağının önümüzdeki ay trafiğe tamamen açılması bekleniyor.

SPOR SALONU BULUNDUĞU BÖLGEYE CANLILIK GETİRECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Karaman Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen bir diğer önemli proje ise Kırbağ Mahallesi'nde yapımına başlanan Spor Salonu projesi. Arsası belediye tarafından tahsis edilen ve geçtiğimiz yıl çalışmaları başlayan projede ana yapı büyük oranda tamamlanmış durumda.  1. ve 2. TOKİ’nin arasında kalan bölgede yapımına başlanan spor salonu tamamlandığında bulunduğu bölgeye önemli bir canlılık getirecek.