Karaman Müsiad, işçi sorununa ilginç bir çözüm geliştirdi. Müsiad Başkanı Turgay Baş'ın önderliğinde, Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla, kamu ile özel sektör işbirliği kapsamında tekstil atölyesi kuruldu.

Karaman Müdiad Başkanı Turgay Baş'ın, Sinop'ta bir Müsiad üyesinin Sosyal Sorunmluluk Projesini görüp çok beğenmesi ve aynı şekilde Karaman'da uygulamak istemesiyle başladı. Müsiad Başkanı Turgay Baş'ın Karaman'da yoğun bir şekilde yaşanan işçi sorununa çözüm olması için, cezaevinde fabrika kurulması yönünde yaptığı girişim ve çalışmalar neticeye ulaştı ve  Karaman M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumuna Tekstil Atölyesi kuruldu. 

Kurulan Tekstil Atölyesinde Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen ve Karaman Halk Eğitim Merkezince desteklenen meslek eğitimi kursları verilecek, hükümlülerin Hazır Giyim ve Tekstil alanında mesleki becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanacaktır. Böylece kendini geliştiren ve yetiştiren hükümlüler hem cezaevinde bulundukları süre içinde hem de tahliye olduktan sonra ihtiyaç duyulan kalifiyeli insan kaynağı sağlanması konusunda Tekstil Sektörüne önemli katkı sağlayacaktır.  

Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılması konusunda Kurum Müdürü İshak Yıldırım: "Tekstil atölyemizi özel ve kamu sektörü iş birliği ile faaliyete geçiriyoruz. Kurumumuzda bulunan hükümlüler burada çalışacaklar, bu alanda mesleki beceri kazanacaklar. Cezaevinde geçirdikleri zamanı değerlendirerek meslek öğrenecekler. Aynı zamanda hem cezaevinde iken kendilerine ödenen yevmiyeler ile ailelerine yük olmadan ihtiyaçlarını karşılayacaklar, hem cezaevinden tahliye olduktan sonra para kazanıp geçimlerini sağlayabilecek bir iş bulma olanağı elde edecekler, hem de İşyurtları faaliyetleri kapsamında kurum gelir elde edecektir.  Bu nedenle bu tür atölyelerin kurumlarımıza kurularak hükümlü ve tutukluların mesleki becerilerinin geliştirilmesini önemsiyoruz” dedi.