Karaman Orman İşletme Müdürlüğünce 2015 yılı içerisinde toprak hazırlıkları tamamlanan alanlarda dikim çalışmalarına start verildi. Karaman ili Ayrancı İlçesi Dokuzyol Köyü yakınlarındaki Kağnısırtı Mevkiindeki 750 hektar ve Ayrancı İlçesi Ambar Köyündeki 266 hektar alanda başlayan dikim çalışmalarını Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ve Karaman Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu yerinde denetleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
2015 yılı sonbahar ve 2016 yılı ilkbahar dikim sezonunda Karaman İli genelinde toplam 1300 hektar alanda 2.000.000 adedin üzerindeki fidanın toprakla buluşması hedeflenmektedir. Bu sahalarda başta karaçam, sedir ve ardıç türleri kullanılacak olup, dikim çalışmalarında yörede yaşayan vatandaşlara destek olabilmek adına badem, ceviz gibi gelir getirici türlerde dikilecektir.
Karaman İli genelinde daha yeşil alanlar oluşturabilmek adına gerek yeni tesis edilen alanlarda, gerekse bakım çalışmalarında yörede bulunan Tarım Kalkınma Kooperatifleriyle çalışmakta bu sayede bir nebze de olsa yöre halkına ekonomik açıdan da katkı sağlanmaya çalışılmaktadır.