Bakanlar kurulu kararı alınıp resmi kimlik kazanmasında Karaman Mİlletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker'in ciddi katkılarının olduğu Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezibugün törenle açıldı.

Açılışı yapılan Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi  salonundaki törene, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İlhan Şen, Karaman Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Engin Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve diğer davetliler katıldı.

Karaman Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Engin Öztürk, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Polis Akademisi Başkanlığı’nın 10 Ekim 2016 tarihli yazısı ile Polis Eğitim Merkezine 500 öğrenci planlaması yapıldığını belirterek, uygulanan intibak dönemine müteakip 5 Aralık 2016 tarihi itibariyle okulda ilk Polis Akademisi Başkanlığınca yürütülen eğitim süreciyle alakalı olarak 18. dönem polis eğitim döneminin başlatıldığını dile getirdi. Polis Eğitim merkezi çalışma takvimi çerçevesinde başarılı olan adayların 10 Haziran 2017 tarihinde yemin töreni ve kura çekimine müteakip meslekteki yerlerini alacaklarını aktaran Öztürk, eğitim dönemi süresince öğrencilere polis hukuk ve mevzuatı, toplumsal olaylar, mesleki yazışma, sosyal psikoloji, trafik güvenliği, insan hakları gibi başlıklar altında eğitimlerin verileceğini söyleyerek, “devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne dürüst, saygılı tarafsız ve zamanında hizmet edecek, meslek mensuplarımızı yetiştirebilmek hedefiyle başladığımız bu ilk eğitim dönemimizin ülkemize, milletimize ve özelde Karaman ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız ise millete güvenlik hizmetinin en iyisini sunmak herkesin temel önceliği olduğunu söyledi.

Önemli görevinizin ifasında insan hakları, hukukun üstünlüğü ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı prensiplerinden asla taviz vermeden çok çalışılması tavsiyesinde bulunan Tapsız, milletin polisi huzurun bekçisi olarak gördüğünü aktardı.

Polisimiz artık şu grubun, bu kesimin değil sadece ve sadece Türk milletinin Türk devletini polisi olacağını ifade eden Tapsız, “Bu okullara girmek için tek ölçümüz ülkesine ve milletine sadakatle bağlı olmak başka hiçbir yere değil. Ruhunu FETÖ’ye, bölücü terör örgütüne ve ya başka bir illegal yapıya satmış hiçbir kimse bu çatı altında da şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatan topraklarında yer yoktur. Kariyerini, ilişiklerini milletini devletinin üzerinde tutan zihniyet bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde ortadan kaldırılmıştı ve kaldırılmaya da hala devam etmektedir. Çünkü artık bu kurumlar bu okullar milletin kurumu devletin kurumudur ve sadece onlara hizmet etmekle mükellef insanlar yetiştirmekle görevlidir” dedi.