Latif Pulcu, ‘’Türkmen Dağı Destek Bekliyor’’


Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanlığı, Katliamla karşı karşıya kalan Hatay'ın güneyinde, Suriye sınırlarında bulunan Bayır-Bucak Türkmenleri için basın açıklaması yaptı.

Atatürk Parkı’nda gerçekleşen açıklamaya Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il başkanı Av. Oktay Yılmaz, Ülkü Ocakları Karaman il başkanı Latif Pulcu’nun yanı sıra çok sayıda ülkücü katıldı. Toplu olarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Latif Pulcu Paris’teki patlamayı işaret ederek, ‘’söz konusu Türk olduğunda neden sessiz kalınıyor’’ dedi. İmkânsızlıkların Bayır-Bucak Türkmenlerinin direnişini kırdığını ifade eden Latif Pulcu açıklamasında şu sözlere yer verdi;

‘’ Bildiğiniz üzere Suriye’de Türkmen soydaşlarımız Rusya’nın zulmü altındadır. Komünist Rusya soydaşlarımızın üzerine uçaklarla bomba yağdırmaktadır. Yiğit kardeşlerimiz bölgede şerefiyle şanıyla direnmekte yedi düvele boyun eğmemektedir. Fakat imkânsızlık silahsızlık onların bu şanlı direnişini kırmakta her gün biraz daha kardeşlerimizi zor duruma düşürmektedir. Bu zorlu şartlardan dolayı Türkmen dağı düşmek üzeredir. İşte bu noktada Paris’teki patlamada Fransız olanlar söz konusu Türk olduğunda Türkmen olduğunda yine sessiz kalmakta, zulme çanak tutmaktadır. Türkmen dağında kardeşlerimiz bacılarımız şehit olmakta, durmaksızın üstlerine bomba yağdırılmaktadır.

Tek Stratejik Bölge!

Türkmen milli hareket partisi genel başkan yardımcısı sayın arif emeç açıklamasında ‘’Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayır bucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerleri yerle bir oldu. Bizim tek umudumuz Allah'tan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter’’ demiştir.

Kıymetli ülküdaşlarım abilerim kardeşlerim. Allah rızası için sessiz kalmayalım. Rahat uyumayalım. Bu zulmü elimizden geldiğince duyuralım. Soydaşlarımız bizden destek bekliyor, Soydaşlarımız bizden destek bekliyor. Buradan Karaman ülkü ocakları başkanı olarak devlet büyüklerine sesleniyorum. Bu zulme dur deyin, kızıl Rusya’yı uyarın. Soydaşlarımıza yardım edin. Bütün devlet yetkililerini göreve çağırıyorum. Konuşsana Müslüman, Sesin hiç duyulmuyor, Yoksa Türkmen Türk diye, Ümmetten mi sayılmıyor?’’ Açıklama sonrası İsmet Paşa Caddesi üzerinden sloganlar atarak ilerleyen kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Bayır-Bucak Türkmenleri Kimdir?

Suriye Türkleri ya da Suriye Türkmenleri, Suriye'de yaşayan Türk azınlıktır. Suriye Türkleri, Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Malazgirt Savaşı'ndan önce belirli oranlarda Rakka ve Halep bölgesine yerleşmeye başlayan ardından Anadolu'nun fethiyle bölgeye genel anlamda yerleşmeye başlayan Haçlı Seferlerine karşı önemle yerleştirilmiş Oğuz boylarıdır,''dedi.

Grup açıklama sonrası sessizce dağıldı.