Bilgilendirme toplantısına, Vali Tapsız’ın yanı sıra MEVKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve oda başkanları katıldı.

Mevlana Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje desteği bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Vali Tapsız, 25 milyon Türk lirası bütçeli bu projenin 10 milyon Türk lirasının Karaman’a ayrıldığını belirterek, toplantının ilimiz için hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde istihdamın arttırılması hedeflerine yönelik, "İstihdam Seferberliği, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" çağrısıyla ilimizde sanayici ve işadamlarımızla toplantılar gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Tapsız, deprem riskinin en az olduğu bölgede olması, ulaşım yolları üzerinde bulunması ilimiz yatırımları için önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde 15.870 kişi, OSB dışında çalışanlarla birlikte yaklaşık 22 bin civarında işçinin istihdam edildiğini dile getiren Vali Tapsız, istihdam edilen yaklaşık 2.700 işçinin ise il dışından geldiğini belirtti. Vali Tapsız, gıda ve tarım sektöründe ülkemizde lider bir konuma sahip olan ilimizin, elma üretiminde Türkiye’de ikinci sırada, elma ağacı sayısında da ilk sırada bulunduğunu söyledi. Elma üretiminde ilk sıralarda yer almasına karşın, ilimizde elma piyasasının oluşabilmesi, kapasitenin arttırılarak ilimizi zirveye taşıyabilmek için kooperatif kurulması gerektiğine dikkat çeken Vali Tapsız, elma konusunun Karaman’ın geleceği için hayati önem arz eden bir durum olduğunu söyledi.

Diğer taraftan hazırlanacak büyük ölçekli projelerle ilimize güneş enerjisi, rüzgâr, kömür, hidroelektrik santralleri kurulabileceğine işaret eden Vali Tapsız, ulaşımda büyük bir öneme sahip olan ve ilimizin çehresini değiştirecek olan havaalanı projesinin 2016 yılında programa alındığını ve çalışmaların devam ettiğini söyleyen Vali Tapsız, İlimizin lojistik anlamda önemli bir merkez konumunda olduğunu dile getirerek hazırlanacak projelerin sahip olduğumuz avantajların göz önüne alınarak yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda katılımcılara güdümlü projenin içeriği, amacı ve hedeflerini anlatan bir sunum yaptı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ayrancı Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü temsilcileri de projelerini anlatan bir sunum yaptılar.

Görüş ve önerilerin alınmasından sonra bilgilendirmeye yönelik gerçekleştirilen ön hazırlık toplantısı, bölgemiz genelinde yapılması planlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen güdümlü projeleri üzerinde yapılan müzakerelerle sona erdi.

Sunumların ardından Vali Tapsız, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’a, sunum yapan kurum temsilcilerine bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür etti.