Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), oda üyelerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğinin ardından basın toplantısı yapan KTSO Başkanı Mustafa Toktay, Karaman’a alışveriş müjdesi verdi. KTSO binasının yanında yer alan 17 bin metrekarelik alana yapılması planlanan alışveriş merkezinde otopark, marketler ve eğlence mekanları olacak. KTSO meclisinde alınan karar doğrultusunda Karaman’a alışveriş yapılmasının öngörüldüğünü ifade eden Başkan Toktay, “Meclisimizden karar aldık ve çalışmalara başladık. Karaman'da bu noktada sosyal yaşam ünitelerine ihtiyaç var” dedi.
Karaman’da sosyal yaşam alanına ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın giderilemediği için Karaman’ın göç verdiğini kaydeden Başkan Toktay, “Karaman Göç alan değil göç veren bir il. Nüfusumuzun ise 2013 ile 2014 yılları arasındaki artış sayısı 2 bin 439. Sanayinin bu kadar gelişmiş olduğu bir ilde doğumların 2 bin 439’u karşılamadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER KARAMAN’DAN KAÇIYOR
“2007 yılında kurulan üniversitemizin öğrenci sayısı 10 bin 975” diyen Başkan Toktay, “Aynı yıl aynı YÖK kararıyla çıkan Karabük Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 42 bin. Karaman’daki öğrenciler, kendilerine sosyal yaşama alanı imkanı kıtlığından dolayı başka bir üniversiteye yatay geçiş yaparak Karaman’ı terk ediyor. Bizim bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Gerek öğrenci, gerekse de sivil vatandaş olmak üzere göç almak istiyoruz, vermek değil” sözlerini kullandı.
ŞEKERBANK’IN BİNASI İHALEYE ÇIKTI
KTSO hizmet binası yanında mülkiyeti odaya ait olan yere büyük bir alışverişi yapma kararı alan yönetim kurulu, şehir merkezindeki kendisine ait olan Şekerbank’ın kiracısı olduğu mülkiyeti ise, ihale yoluyla satışa çıkardı. 5 milyon liraya satışa çıkartılan toplam 750 metrekare kapalı alana sahip olan bu binanın satışından elde edilecek gelir maliyeti 14 milyonu bulacağı tahmin edilen Karaman’ın yeni alışveriş merkezi için kullanılacak.
Necati ERMİŞ