Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği fidan dikimi etkinliğinde üç yaşında boylu 180 mavi servi fidanı, yüzlerce öğrencinin katılımı ile toprakla buluştu.
12 Aralık 2015 Cumartesi günü Ereğli yolu üzeri Yeşildere Toki Evleri karşısı ağaç dikim alanında yapılan etkinliğe Orman İşletme Müdürü Fazıl Cabaroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbaş, Mustafa Akgündüz, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hasan Saydam, İşletme Şefi Ercan Işık, Orman Mühendisi Mehmet Köse ve Orman İşletme personeli, Karaman Tema Başkanı Halil Başkalkan, gençlik liderleri ve genç gönüllüler katıldı.
Gençlik Merkezi’nin her zaman sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer alacağını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Gezen;”Gençlerimizin çevreye olan duyarlılığını artırmak için faydalı bir etkinlik oldu. Günümüz teknolojisinde gençlerimizin neredeyse doğadan kopma noktasına geldiklerini görüyoruz.Bizler de bu anlamlı etkinlikte imkânlarımız ölçüsünde gençlerimize fidan dikme imkânı sağlayarak doğayla buluşturduk” şeklinde konuştu.
Etkinliğe katılımın fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Şube Müdürü Akbaş da;” Gönüllü gençlerimizle birlikte geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak için yaptığımız fidan dikimi etkinliğine duyarsız kalmayarak bizleri bu önemli günde yalnız bırakmayan gençlerimiz temiz ve yeşil bir dünya için önemli bir etkinliğe imza attılar.  Gelecekte insanların yaşayacağı ortamları da oluşturmak, korumak ve devam ettirmek adına gönüllü gençlerimizle birlikte böyle bir etkinlik düzenleyerek hazırlanan fidanları toprakla buluşturduk” dedi.
Gönüllü gençlerle birlikte fidan dikimi etkinliğine katılan Orman İşletme Müdürü Cabaroğlu ise fidan dikiminin önemine değinerek;” Ağaç dikmek yaşama dair yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden biridir. Ayrıca Hadis-i Şerif de buyrulduğu üzere’’ Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin’’ diyen Hz. Peygamberimiz öğüdüne uyarak bugün gönüllü gençlerimizle birlikte 180 fidanımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu.
Yaklaşık bir saat süren etkinlik gençlik liderlerinin hazırlamış olduğu yiyecek, içecek ve kitaplarıngönüllü gençlere dağıtmalarının ardından günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi.