Huzur toplantısına; Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Erikli, Asayiş Şube Müdürü M. Erdem Tülek, Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Murat Bademoğlu, KOM Şube Müdürü İbrahim Yücel, Toplum Destekli Şube Müdürü Fatih Keçeli, Çocuk Şube Müdürü Aydın Söğütlü, Güvenlik Şube Müdür vekili Murat Güven, Karakol amirler ve mahalle muhtarlar katıldı. 
Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Karaman ilimiz Türkiye’nin en huzurlu, güvenli şehirlerinden bir tanesi. Zaman zaman akşamları şehri yürüyerek geziyorum. Yolda gördüğüm herkese selam veriyoruz, halini hatrını soruyoruz. Vatandaşla iletişimi mümkün mertebe en üst seviyede kurmaya çalışıyoruz. Tabi bu iletişimin en büyük öncüleri sizlersiniz. Sizlere de desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
HUZUR İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖR EĞİTİM
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, huzurlu bir kent için eğitimin gerekliği olduğunu vurgulayarak ''
Huzurlu bir kent olmamızda ki en büyük etken eğitimdir. Eğitim de aileden başlar. Biz ne kadar iyi insan yetiştirebilirsek, çevresine saygılı, kendisinden ziyade toplumu düşünen insan yetiştirebilirsek inanıyorum ki  ilimizde, ülkemizde asayiş olayları en aza inecektir. Öncelikle işin eğitim boyutunu öne çıkarmamız lazım. Örneğin aile içi şiddet. Bu şiddet kesinlikle çocuğa da yansır. Anne babalara burada büyük bir sorumluluk düşüyor. Kapalı kapılar arkasında kişinin evinin içinde olan bir olaya polis ne yapabilir. Dolayısıyla önce insanı iyi yetiştirmemiz lazım. İyi bir çocuk yetiştirdiğimizde bir şeyler üretir, ailesine topluma faydalı işler yapar.  İyi insan yetiştirirsek huzurlu bir ortamda yaşarız. Bunu Karaman'da büyük ölçüde başardık. Herkes elini taşın altına koydu. Şu an huzurlu bir kentte yaşıyorsak burada ki en önemli faktör eğitimdir. Herkesin vicdanı kendi polisidir. Biz halkımızın güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi. 
ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE OTUZ DÜŞÜŞ VAR
Asayiş Şube Müdürü Erdem Tülek, Karaman'da ki asayiş olaylarının bir değerlendirmesini yaparak, mahalle sakinlerinin, muhtarlara ilettikleri sıkıntıları ve talepleri değerlendirdi. Tülek, “Temmuz ayı sonu itibariyle 7 aylık dönem dâhilinde topyekün uygulamış olduğumuz önleyici kolluk faaliyetleri sayesinde bizim yüzümüzü güldüren il merkezinde yüzde 30’a varan olaylarda bir düşüş sağlamış durumdayız. Bu tüm olaylarımızın içerisindeki verileri parça parça özetleyecek olursak mala karşı suçlara karşı yüzde 59’luk bir düşüş sağlandı. Kavga olaylarında ise yüzde 20 oranında bir düşüş var. Tabiî ki bu veriler topkekün bir ekip ruhuyla, Karaman’da hizmet veren bütün polislerimizin bir bütün olarak çalışma azmiyle sağlanmış durumda. Öncelikle bunu sağlarken Sayın Emniyet Müdürümüzün göreve başladığı tarih itibariyle sıfırdan almış olduğumuz ve güncellediğimiz 7 adet kararımız bulunmaktadır” dedi.
MUHTARLARDAN EMNİYETE TAM DESTEK
Söz alan mahalle muhtarları emniyetin asayiş uygulamalarından memnun olduklarını vurgularken, trafik denetlemelerinin daha da artmasını talep ettiler. İlimizde genelde park sorununun fazla olduğunu vurgulayan muhtarlar park yapılma konusunda radikal kararların alınmasını istediler.