Türkiye Basketbol Federasyonu FIBA ve A klasmanı hakemlerinden Erşan Kartal, Karaman’da hakemlere teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Karaman’da görev yapan basketbol hakemlerine, hakem davranışları, kurallar, maç öncesi ve maç sonrası yapılması gerekenler, Basketbol Federasyonu tarafından hakemlerden istenenler gibi konularda bilgiler verildi.

Basketbol hakemleri gelişim seminerinde önemli bilgiler verildiğini belirten basketbol il temsilcisi Murat Bayram, “Böyle, önemli ve başarılı bir eğitimcinin ilimize gelmesi ve hakemlerimize eğitim vermesi, bizler için çok önemli. Yeni sezonda hakemlerimiz burada aldıkları bilgilerle daha başarılı bir performans sergileyerek, Karaman’daki basketbol hakemi potansiyelini arttıracaklar. Her yıl Basketbol Federasyonumuz tarafından düzenlenen eğitimlerin illerde ki hakemlerimize her konuda katkı sağladığını düşünüyorum” diye konuştu. 
Seminere, Basketbol İl Temsilcisi Murat Bayram, Karaman bölgesi basketbol hakemleri ve aday basketbol hakemleri katıldı.