İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası bilgi ve genel kültür yarışmasının finali altı okulun katılımıyla gerçekleştirildi.
Piri Reis Kültür Merkezinde yapılan yarışmaya, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, Milli Eğitim şube müdürleri, okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada, Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi, Lütfi Elvan TOBB Fen Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi, TOKİ Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ve Ermenek Uysal - Hasan Kalan Fen Lisesi öğrencileri yarıştı. 
Kıyasıya bir mücadelenin ve heyecan dolu anların yaşadığı yarışmada on bir öğretmenden oluşan üst kurul tarafından öğrencilere toplam yirmi soru yöneltildi. Yarışmanın sonunda 190 puan alan Lütfi Elvan TOBB Fen Lisesi bütün rakiplerini geride bırakarak birincilik ipini göğüsledi. İkinciliği, 180 puanla Ermenek Uysal - Hasan Kalan Fen Lisesi, üçüncülüğü ise 150 puanla TOKİ Anadolu Lisesi elde etti.
Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler hediyelerini, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Serdar Fındık’dan aldılar.