Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile 5 gün boyunca devam edecek olan Elma Yetiştiriciliği Meyvecilik Kampı, Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

Programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ve gençler katıldı.

Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, Gezen,” Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Tematik Kamplar Projesi kapsamında Karaman’da genç çiftçilerimizi bir araya getirmiş bulunmaktayız. Yarım asırdan daha fazla bir zaman dilimini elma ile geçiren ilimiz, önemli elma merkezlerinden biridir. Bu sebeple meyvecilik kampının ikincisinin Karaman’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Öncelikle elmanın üretim merkezlerinden birisi olan ilimizde böyle bir kampı düzenlemek bizi onurlandırmıştır. İnşallah bugün açılışını yaptığımız meyvecilik kampımızın sonunda genç çiftçilerimiz daha bilinçli bir şekilde çalışmalarına deva edecektir” diye konuştu.

Karaman’ın elma üretiminde ilk üç arasında yer aldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık ise,” İlimizde 1950’li yıllarda başlayan ticari manadaki bahçecilik, bu süreçte yoğun yayım ve eğitim faaliyetleri, yeni klon anaç ve çeşitlerinin girmesiyle hızla gelişmiş, hem ağaç sayısı hem de üretim açısından artışlar olmuştur. Elmacılığımızı daha fazla geliştirmek, üreticilerimizin daha bilinçli bir şekilde yeni anaç, çeşit ve teknolojileri yetiştiricilerimize ulaştırma konusunda köprü olmaya devam edeceğiz. Bu sebepten dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Tematik Kamplar kapsamında genç çiftçileri elma temasıyla bir araya getirmesi isabetli bir karar olmuştur” dedi.

Eğitimler, Alanında İhtisaslaşmış Eğitmenler Tarafından Verilecek
Programın eğitim kısmının Gençlik Merkezinde, uygulama kısmının ise bölgede bulunan modern meyvecilik işletmelerinde yapılacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, eğitimlerin Uğur Erkan, Servet Karazor, Şener Eren, İsmail Önal, Raşit Balta ve Emrah Öğret gibi alanında ihtisaslaşmış eğitmenler tarafından verileceğini dile getirdi.

Başkan Çalışkan Genç Çiftçileri Ağırladı
Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programının ardından genç çiftçiler Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti. Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Gençlik Merkezleri Müdürü Şabettin Gezen’de yer aldı. Gençlerle sohbet eden Başkan Çalışkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesinin Karaman için çok faydalı olacağını belirterek, proje sayesinde bilinçli genç çiftçiler yetiştiğini dile getirdi.

Dolu dolu geçen ilk günün ardından projeden memnun olduklarını belirten gençler, böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.

Elma yetiştiriciliği meyvecilik kampı, 07 Ekim Cuma günü genç çiftçilere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erecek.