Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her akşam adeta akın eden vatandaşlar, 'demokrasi nöbeti'nin 27. günü olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son gün olarak belirttiği bugün de Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı doldurdu.

7'den 70'e alanı dolduran Karamanlılar, ilk günkü darbeye direnme aşkı ile sabaha kadar yorulmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanları boş bırakmayın mesajını yerine getirdi. Nöbet sırasında vatandaşlar birbirlerine yardımcı olup, getirdikleri erzakları paylaştı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, ara ara çalan mehter marşları, Dombıra ve Mustafa Yıldızdoğan'ın “Ölürüm Türkiyem" şarkılarıyla coştu.

Karaman halkı, "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye hayır", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", sloganları atıp darbecileri lanetledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden millete seslendi. Aktekke Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, meydana kurulan platformdaki dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını büyük bir coşkuyla dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “ Nöbetlere Ara Veriyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Demokrasi nöbetlerindeki coşkusu ve vakarıyla ülkesine ve milletine olan bağlılığını cümle aleme ilan eden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi ilelebet korusun diyorum. Ve şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız" dedi.

Belediye 27 Gün Boyunca Nöbet Tutan Millete Kesintisiz Hizmet Verdi
Darbe girişiminin gerçekleştiği ilk geceden itibaren milletle omuz omuza demokrasi nöbeti tutan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan halkın büyük takdirini topladı. Vatandaşların daima içerisinde olan Başkan Çalışkan, yaptığı konuşmalarla millete büyük moral ve motivasyon verdi. 15 Temmuz tarihinden bu yana Karaman Belediyesi meydandaki vatandaşların su ve yemek gibi ihtiyaç duydukları birçok konuda kesintisiz hizmet verdi.

Başkan Çalışkan; “ 15 Temmuz’da Düşmanı Bozguna Uğrattık”
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan demokrasi nöbetlerinin son gününde yapmış olduğu açıklamada;  “ İçimizde yuvalanmış hainlerin kalkıştığı bu işgal hareketi, milletimizin ve devletimizin kararlı ve dik duruşu sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştır. 15 Temmuz, tarihimizde verdiğimiz önemli kurtuluş destanlarından birisidir. Devletimizin kararlılığı ve milletimizin dik duruşu sayesinde düşmanı bozguna uğrattık. Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güzel ülkemiz yükselişine devam edecektir. Hainler belki daha farklı saldırılarla gelecekler, daha kalleşçe hareket edecekler, Millet olarak dik duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Milli iradesini savunmak için tankların, uçakların, bombaların karşısında durarak bu vatanda için canını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde şehitler için dua edildi.

Sivil toplum kuruluşlarınca vatandaşlara çay ve su ikramı yapıldı.

Demokrasi nöbetlerinin son gün programı, İmam-ı Azam Camii İmam-Hatibi Mehmet Şimşek’in yaptığı dua ile sonlandı.