Hemen her yerde yetişebilen ancak oldukça nadir bulunan bir tür olan domalan, özellikle Karaman ve yöresinde vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlkbahar ile birlikte genellikle gruplar halinde mantar toplamaya çıkan vatandaşlar, topladıkları mantarı, evde tüketiyor ya da semt pazarlarında kilosu 55 TL'den satıyor. Görünümüyle patatesi andıran dolaman mantarını tadıyla etten farksız bir lezzet sunuyor. İhracata giden dolamların kilo fiyatı ise 12 dolara kadar çıkıyor. Toplanan dolaman mantarları, toptancılar tarafından Dünya'nın bütün ülkelerine ihraç ediliyor.
Karaman´da bulunan Karadağ'ın etekleri dolaman toplayan vatandaşlarla dolmuş taşmış bir vaziyette. Karadağ´ın eteklerindeki uçsuz bucaksız ovada yediden yetmişe herkes dolaman arıyor. Yaklaşık 80 yıldır bu bölgede dolaman mantarı toplanıyor. Dolaman Mart ayının sonları ile Mayıs ayının sonuna kadar toplanıyor. Dolaman mantarı toplayan Nevzat Ermiş 20 yıldır dolaman topladığını dile getirerek, ''Ben bunu 20 senedir falan topluyorum. Bu genelde bizim İç Anadolu Bölgesi Karaman Bölgesinde çok oluyor. Lezzeti etten daha güzel diyebiliriz. 55-60 TL arasında satılıyor. Biz genelde yurt dışında ki akrabalarımıza falan gönderiyoruz. Kendimiz yiyoruz ve akrabalarımıza gönderiyoruz. 20 yıldır da ben bu dolamanı topluyorum. Buda bana babamdan kalma bir baba mesleği.'' dedi. 
Dolaman mantarı manavlarda 55 TL’den satılıyor
Karaman’da toplanan dolamanlar marketteki yerlerini almaya başladı. Karaman ve yurt dışında ki vatandaşlardan büyük ilgi gören dolaman mantarı yurt dışına da gönderiliyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte genellikle gruplar halinde mantar toplamaya çıkan vatandaşlar, topladıkları mantarı, evde tüketiyor ya da semt pazarlarında satıyor. Bu yıl yağmur yağışının az olması pazarlarda ve manavlarda satılan dolamanın fiyatını da etkiledi. Karaman’da ilk çıkan dolamanlar kilosu 55 TL’den manavlarda yerini aldı. İhracata giden dolamların kilo fiyatı ise bu yıl 120 dolara kadar çıkıyor.
Dolamanı en çok Araplar satın alıyor
Karaman’da toplanan dolamanlar genellikle yurt dışına ihraç ediliyor. Özellikle Arap ülkeleri dolaman mantarını ihraç ediyor. Üç yıl öncesine kadar topladığı dolamanları Irak ve Suriye’ye aracılar vasıtasıyla sattığını belirten dolaman toplayıcıları, "Şimdi bu ülkelere savaş nedeniyle dolaman gönderemiyorum. Topladığım dolamanları burada veya çevre illerde beni tanıyan müşterilere satıyorum. Dolaman çok lezzetli bir yiyecek. İyi pişirildiği zaman etle hiçbir farkı yok. Irak ve Suriyeli Araplar dolamanı çok seviyor. Arapların dolamanı bu kadar çok sevmesi zengin proteine sahip olmasıdır. " diye konuştular.