Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Damla Projesi, Karaman’da büyük ilgi gördü. 16-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte bir araya gelen üniversite öğrencileri sekiz gün boyunca Karaman’da çeşitli gönüllülük faaliyetlerinde bulundu.

Damla Projesi kapsamında Karaman’a gelen 1’i yabancı uyruklu 20 genç; Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirdi. Karaman’da böyle bir projenin içerisinde yer aldıkları için şanslı olduklarını dile getiren proje ekibi, “Proje süresince insanlar bizleri hep güler yüzle ve tebessümle karşıladılar. Hepsi misafirperver ve yüreği güzel insanlar. Bizlerde Damla ekibi olarak burada yaşayan insanlarımızın damla damla gönüllerine dokunmaya çalıştık” diye konuştular.

Gençlerimiz, Damla Damla Sevgi Aşıladı

Proje boyunca gönüllü gençlerin Damla Projesi kapsamında yapılacak her şeyi yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Damla Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Unuttuğumuz manevi değerleri gün yüzüne çıkartmak ve çocukların gelecekte daha iyi bir dünyada yaşaması için uygulamaya çalıştığı bir proje. Üniversitelerde okuyan yerli ve yabancı öğrenciler proje kapsamında bir araya gelerek çeşitli gönüllülük faaliyetleri yapıyorlar. Bizlerde projenin Karaman ayağında huzurevine, sevgi evlerine ve köylere gittik. Köyde iş yapan teyzelerimizle sohbet ederek onlara yardım ettik. Şehit Oğuzhan Küçük ve Muhammet Ali Mevlüt Dündar’ın ailesinin evine gittik, okullarda çalışmalar yaparak, duvarları boyadık ve çocuklarımıza hediyeler verdik. Mezarlıklara gittik, şehitlerimize dua ettik. Hayvan barınağını ziyaret ederek, parklara sahipsiz hayvanlar için su kapları bıraktık. Yani kısacası gençlerimizle birlikte sekiz gün boyunca damla damla sevgi aşılayarak gönüllere dokunmaya çalıştık” dedi.

Damla Projesi’nin uygulanmasına 23-30 Eylül tarihleri arasında Kütahya, Van, Yalova ve Bursa illerinde devam edilecek.