Karaman İtfaiyesinde çalışan personel olası yangın ihbarlarına karşı hazır bekliyor. Gelen yangın ihbarıyla harekete geçen itfaiye ekibi, yaklaşık 30 saniyede hazırlanarak olay yerine doğru çıkış yapıyor.
Karaman itfaiyesinde 4 yıldır görev yapan Salim Alsaç, "4 yıldır ailemden uzaktayım, ailem Ankara'da. Ben her bayram olduğu gibi bu bayramda Karaman'ın güvenliği, emniyeti için görevimin başındayım. Karaman'da olabilecek olaylara hazır 24 saat boyunca nöbetimizin başındayız. Bayramlarda bizim için en başta çalışmak geliyor. Aileme buradan selam gönderiyorum" dedi.

İtfaiyeci Mehmet Kumlu ise, yine bir bayram günü görevde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bir itfaiyeci olarak bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyoruz. Vatandaşlardan isteklerimiz var. Kontrollü yakış diye bir yakış yoktur. O yüzden vatandaşlar eğer balkonunu temizleyecek ise eğer orada bir şeyler yakılması gerekiyorsa muhakkak itfaiyeye haber vermeleri gerekiyor. Bir de işte biliyorsunuz kurban bayramı herkes mangal yapıp et yiyecek. Lütfen rica ediyorum kesinlikle böyle çatılarda tavan aralarında yani yangına sebebiyet verecek yerlerde kesinlikle ateş yakmasınlar. Bir itfaiyenin çalışması demek insanların üzülmesi demek. İnsanların üzülmesini istemiyoruz. Hepinizin bayramını tebrik ederim."
Necati ERMİŞ