İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İyi Tarım Uygulaması yapan üreticilere, bitki koruma ürünleri uygulamalarında kullanacakları koruyucu ve yardımcı malzemeler (ilaçlama tulumu, lup, pH metre) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından törenle verildi.

Törene, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Karaman Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, teknik personeller ve elma üreticileri katıldılar.

Toplantıda üreticilere, İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Acil Tıp Teknisyeni İsa Çiçek tarafından İlk Yardım Eğitimi, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz tarafından Hijyen Eğitimi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Ömer Koka tarafından ise İyi Tarım Uygulamalarında kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarının dikkat ettikleri kontrol noktaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Ziraat Mühendisi Gökhan Tunalı tarafından da Entegre Mücadelede Biyoteknik Mücadele Yöntemleri hakkında üreticiler bilgilendirildi.


Toplantı sonunda İl Müdürü Orhan Özçalık, elma üreticilerine hitap ederek, İyi Tarım Uygulamalarının gıda güvenliği, insan, çevre ve hayvan sağlığı açısından önemine değindi.


Özçalık, ilimizde 2016 yılında İyi Tarım Desteklemeleri kapsamında 95 üreticiye 17 bin 944 dekar alan için 897 bin 204 TL destekleme ödemesi yapıldığını, 2017 yılı İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi başvurularının ise 3 Şubat 2017 tarihinde başlayacağını ve 17 Mart 2017 tarihinde sona ereceğini belirtti. 


İl Müdürü Özçalık, bölgemizde son yağan yağışlarla birlikte iyi bir kış sezonu yaşandığını söyleyerek,  üreticilere hayırlı ve bol kazançlar diledi. 


Protokol tarafından üreticilere proje kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce temin edilen koruyucu ve yardımcı malzemeler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından verilen İyi Tarım Sertifikaları törenle teslim edildi.