Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''İlimizde Mevcut Ekmek Kalitesinin Artırılması Projesi çerçevesinde İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar kapsamında; 11.02.2016 tarihinde Aknil Ekmek Fabrikasında 21:30 / 03.00 saatleri arasında rehberlikçi bir denetim anlayışı içerisinde, üretim faaliyeti boyunca, işletme personelleri ile birlikte İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Gıda Mühendisleri Avni Kılınç ve İsmail Varlı beraber çalışarak 3500 ekmek üretimi gerçekleştirilmiştir. 
Yapılan çalışmalar sonucunda ekmekçilik sektöründe çalışan personelin becerisi, tecrübesi ve eksiklikleri tespit edilmeye çalışılmış ve böylelikle sektör çalışanlarına yönelik planlanan eğitim çalışmasının alt yapısının oluşturulması amaçlanmıştır.
Söz konusu işletmede çalışan; Murat Kömür (Usta), Erkan Çatal (Usta), Burhan Koraş (Usta) ve Onur Dalbay (Kalfa)ile birlikte ekmeğin bütün üretim aşamaları karşılıklı diyalog içerisinde gerçekleştirilmiş olup, ekmek üretiminde yapılan hataların ne olduğu ve doğrusunun nasıl olması gerektiği hakkında uygulamalı bir denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim boyunca çalışanların sıkıntıları, sorunları ve ekmek kalitesinin artırılması için neler yapılması gerektiği konularında önerileri alınmıştır.
Ekmek fırınlarına yönelik yapılacak denetimlerin dışında, rehberlikçi denetim anlayışı içerisinde fırınlarımızın kaliteli ekmek üretim potansiyelini belirlemek ve buna yön vermek için il merkezinde faaliyet gösteren bütün ekmek fırınlarının her hafta birinin ziyaret edilmesi üzerine planlama yapılmıştır.Ekmek üretiminde yeterli tecrübeye sahip olan, kaliteli ekmek üretiminde biz de varız diyen değerli işletme çalışanları Murat Kömür, Erkan Çatal, Burhan Koraş ve Onur Dalbay arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. İlimizde kaliteli ekmek üretilmesi amacıyla çalışmalar sektörün tüm tarafları ile birlikte karşılıklı anlayış ve uyum içerisinde özverili bir şekilde sürmektedir.'' denildi.