Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için “Kod Adı 2023” Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gençlere, algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verilecek olan proje sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan 100 genç, yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda dev bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye'nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde uygulanacak olan “Kod Adı 2023” projesi hayata geçirilecek. Konya’da düzenlenen ve Karaman gençlik merkezi liderlerimizin de katıldığı eğitmen eğitimleri sonunda 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2 bin öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde eğitim almaya başlayacak. İlimizde de gençlik merkezimiz bünyesinde ilk olarak Ortaokul öğrencilerini kapsayan ‘Kod Adı 23’ projesinin başvuruları başlamış olup, tüm öğrencilerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KOD ADI 23” NEDİR?

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 81 şehrindeki gençlik merkezleri bilişim sorumlularına verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de uygulanması planlanan bilişim eğitimlerini ve seminerleri kapsamaktadır.

Gençlik liderleri ve eğitmen adaylarına Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-29 Nisan tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilecektir. Gençlik liderlerinin eğitilmesinden sonra 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2.000 öğrenci Gençlik Merkezlerinde eğitim almaya başlayacaktır.

Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecektir. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilecektir.

Gençlik liderleri tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 öğrenciye bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu öğrenciler tavsiye edilecektir.

Kod Adı 2023 projesi ilk etapta 81 gençlik merkezinde başlatılacaktır. Zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm gençlik merkezlerinde uygulanması planlanmaktadır. Her eğitim döneminde yaklaşık 2.000 öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20.000 öğrencinin eğitilmesi beklenmektedir.