İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ve Kontrol Görevlisi Kurs Düzenleme Prosedürü gereği Karaman’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda ve Ermenek ilçesinde olmak üzere 5 gün süreli toplamda 10 gün "Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursa İl Müdürlüğümüz ve Sarıveliler, Ermenek, Başyayla, Kâzımkarabekir ve Ayrancı İlçe müdürlüklerimizde görev yapan toplam 35 personel katılmıştır. Yapılan eğitimler sonunda İl Müdürümüz tarafından eğitime katılan kursiyerlere Kontrol Görevlisi Eğitim Katılım Belgesi verilmiştir.

İlimizde gıda denetimleri 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması ve sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının temel görevlerinden biri olup, gıda güvenilirliği konusunda İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından yürütülen çalışmalar tarafsız, objektif, ilkeli olarak kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kontrol görevlisi personelinin bu görevi ifa ederken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Kontrol Görevlisi Kursunda İl Müdürlüğümüz personelince, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Gıda Güvenliği Sistemi (HACCP), Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri, yönetmelikler, prosedürler, ihracat ve ithalat uygulamaları ve ön gereksinimler anlatılmıştır.

Kurum içi eğitimler; personelin kendisini geliştirmesi, personel arasında koordinasyon ve iletişimi artıran en önemli unsurdur. Merkez ve ilçelerde görev yapan arkadaşlarımızın düzenlenen Kontrol Görevlisi Eğitimine katılmaları gıda denetim birimlerimizin daha güçlü olmasını sağlanmaktadır.” denildi.