Aralıksız çalışmalarına devam eden Karaman İl Özel İdaresi Karaman’ın bütün köylerini yeninden imar etmek için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, “köyleri kalkınmamış bir Karaman’ın hiçbir zaman tam anlamıyla kalkınmış sayılamayacağı bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 
AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından bugüne ülkemizi her geçen gün çok daha iyi noktalara taşıma gayreti neticesinde Karaman’ın da kalkınma ve büyüme trendini yakaladığını ifade eden Celalettin Güngörer, “Hamdolsun bugün çok güzel hizmetlere imza atma imkânını yakaladık. Sağlıktan eğitime sosyal güvenlikten ulaşıma kadar her alanda büyük gelişmeler oldu. İl özel idaresi olarak da dünün Türkiye’sinde bir köye iş makinası gönderebilmek için muhtarlıktan mazot talep edilirken, bugün sadece karla mücadele için bile 1,5 milyon liralık akaryakıt kullanabilir hale geldik. Yıl içinde 50-60 milyonluk iş yapabilir bir hale geldik. Her geçen gün milletimize sunduğumuz hizmet kalitesini arttırıyoruz. Bugün dünden iyiyiz inşallah yarın bugünden de iyi olacağız” dedi. 

BÜTÜN KÖY YOLLARIMIZIN STANDARDINI YÜKSELTECEĞİZ 
Bu yıl köy yollarımızın standartlarını arttırmak için köy grup yollarında çalışma başlattıklarını da ifade öden Güngörer, “Bundan 30-40 yıl önce, o günün kıt imkânları ile yapılan köy yollarımız bugünün ihtiyaçlarına ve trafik yoğunluğuna cevap veremez hale geldi. Sık sık kazaların yaşandığı vatandaşlarımız ulaşım problemleri ile boğuştuğu bu yollarımızı temelden itibaren yeniden yapıyor, hem genişletiyor hem de yüksek standartlı yollar haline getiriyoruz. Bu çalışmalar şu an için iki ayrı grup yolunda devam etmektedir. Bu grup yollarından birisi ‘Yuvatepe, Eminler, Demiryurt’ köylerimizi birbirine bağlayan grup yolu, diğeri ise ‘Kızık, Salur ve Ekinözü’ köylerimizi birbirine bağlayan grup yoludur. Hedefimiz il genelindeki bütün köy yollarımızın standartlarını yükseltmek, vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli seyahat edebilmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.  

KARAMAN YATIRIMDAN PAYINI ALIYOR
“AK Partinin bir vizyonu var, AK Parti ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışıyor” diyen Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, açıklamasında, “Bu çerçevede oluşturulan 2023 hedeflerine ulaşmaya her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. Karaman’ımızda bu yatırım hamlesinden payını alıyor ve sadece merkez değil, en ücra köylerimizde bile çalışmalar yürüyor. AK Parti bu çerçeveden baktığımızda gerçek anlamda hizmeti ülkemizin her noktasına ulaştırıyor. Köylerimizin yaşadığı sıkıntıları tek tek not ediyoruz ve bütün sorunları çözmek için de hükümetimizin desteği ile gece gündüz çalışıyoruz. Sorunları ötelemiyoruz, sorunları çözüyoruz. 
Yaptığımız bu yatırımlarda çok büyük desteği ve emeği olan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk’a, Karaman Milletvekili Recep Şeker’e, Valimiz Süleyman Tapsız’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın’a, İl Özel İdaremizin yol ve ulaşım personellerine teşekkür ederim” dedi.