Karaman Belediyesi, gün geçtikçe daha büyük sorun olan otopark sorununa çözüm getiriyor. Karaman'da çeşitli noktalara akıllı-katlı (Robotik Otopark) otoparklar yapılacak.
Türkiye'de İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi büyükşehirlerde bulunan akıllı-katlı otopark (Robotik Otopark) hizmeti Karaman'da da başlayacak. Karaman Belediyesi tarafından ilk etapta Atatürk Bulvarı, 4 nolu sağlık ocağı yanındaki alana ve Musalla'nın hemen arkasındaki boş alana yapılacak olan akıllı-katlı otopark sistemi şehir merkezindeki otopark sorununu önemli ölçüde çözecek.
Akıllı-Katlı Otopark hizmeti ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti:
"Karaman'ın en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununa çözüm getirecek bir çalışmayı başlattık. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde ve Türkiye'de büyükşehirlerde hizmet veren Robotik Otopark sistemini Karaman'da uygulayacağız. Bu otopark sisteminin bize sağladığı en büyük avantaj, örneğin 100 araçlık bir alana katlı sistem sayesinde 400-500 araç sığabiliyor olması. Gerekli fizibilite çalışmalarımızı tamamladık. İhale hazırlıklarımıza devam ediyoruz ve çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız. Akıllı-katlı otoparkları ilk etapta 4 nolu Sağlık Ocağı ve Musalla yanındaki boş alana yapacağız. İlerleyen süreçte ise şehrin birçok yerinde bu otopark sistemini yaygınlaştırarak Karaman'daki otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.