Uluslararası Mevlâna Vakfı’nın proje paydaşları olan Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlemiş olduğu yürüyüşe; Vali Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı ve Mevlana Celâlettin Rumi’nin 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Türkcan, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hz. Mevlâna’nın annesi Mümine Hatun, ağabeyi Muhammed Alaeddin Çelebi ve yakınlarının kabirlerinin bulunduğu Aktekke Cami önündeki Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanından başlayan ve 7 gün sürmesi planlanan sevgi ve barış yürüyüşü Hz. Mevlana’nın türbesinde son bulacak.

İnsanlığın ve dünyamızın sevgi ve barışa ihtiyacı olduğu bir dönemde ikincisi gerçekleştirilecek olan bu kutlu yürüyüşün dünyaya sevgi, barış ve hoşgörü iklimi getirmesi temennisinde bulunan Vali Tapsız, Hz. Mevlâna’nın 789 yıl önce sevgi adına yaptığı bu yürüyüşü aynı güzergâhtan başlattıklarını belirterek, dünyanın ihtiyacı olan sevgi ve barışa katkı vermesi dilekleriyle bu anlamlı ve kutlu yolculuğun devamlılığının sağlanmasını istediğini ifade etti.

İnsanlığın yaşadığı bu karanlık dönemin Hz. Mevlâna’nın derin sevgisi ve hoşgörüsü ile aşılabileceğinin altını çizen Vali Tapsız, bugün dünyanın Hz. Mevlâna’nın sevgi ve barış üzerine kurulu felsefesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Vali Tapsız,  Konya Valisi Yakup Canbolat ve Uluslararası Mevlâna Vakfına iletilmek üzere Esin Çelebi Bayru’ya Türk Bayrağını teslim etti. Vali Tapsız ve protokol üyelerine Vakfın amblemini taşıyan polar ve tişörtlerin verilmesinin ardından Hz. Mevlâna’nın yolunda yürüyüş başladı.

Tasavvuf Müziği dinletisi, şiir dinletileri, sohbetler, resim ve ebru atölyeleriyle birlikte tiyatro gösterilerinin yer aldığı sevgi ve barış yürüyüşü etkinliğinde, yürüyüşe katılanların konaklama ve diğer ihtiyaçları belediyeler desteğiyle karşılanacak.