Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde her yıl düzenli bir şekilde devam eden İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri Karaman’da da 5-18 yaş grubu çocuk ve gençlerin yoğun katılımı ile devam ediyor.
Her geçen yıl yaz spor okullarına ilginin giderek arttığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Okulların tatile girmesiyle birlikte her yıl binlerce öğrencimiz serbest zamanlarını en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmek için, il müdürlüğümüz bünyesinde alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde güvenli bir ortamda spor yapma imkânı buluyor. Çocuklarımız bu sayede hem kötü alışkanlıklardan uzak durmuş oluyor hem de sporu hayatlarında yaşam tarzı haline getiriyor” dedi.
İl spor merkezlerine kayıt sayısının her yıl arttığını belirten Kısacık, şunları söyledi: 
“Karaman’da geçen yıl 2500 olan yaz spor okulları sporcu sayısı bu yıl 4300’e çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Antrenörlerimiz eşliğinde yaz ve kış spor okulları öncesi okullarda gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarımız amacına ulaşıyor. İnşallah buralardan bünyemize kazandıracağımız yetenekli sporcularımızla birlikte ilimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcular yetiştireceğiz.”