Ülkemizin sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya konulması ve korunması maksadıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce tarafından 81 ilde başlatılan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi Çalıştayı düzenlendi.

Düzenlenen Çalıştay’a Vali Fahri Meral, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, proje ekibinde yer alan ve alanında uzmanlaşmış farklı üniversitelerden panelistler ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Çalıştay’da 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman’ın açılış konuşmasının ardından ilimizdeki biyolojik çeşitliliğin anlatıldığı tanıtım filmi izlendi.

Tanıtım filminin ardından Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Kuddisi Ertuğrul, katılımcılara Karaman’daki biyolojik çeşitliliğin envanterine dair açıklamalarda bulunurken program daha sonra panele katılan uzmanların kendi alanlarıyla ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı olarak bilgiler vermesiyle devam etti.

İlimizde 2015 yılında başlayan envanter çalışmalarının sonucunda ilimizde bulunan bitkiler, memeli hayvanlar, kuşlar, balıklar, sürüngen ve çiftyaşar hayvanlarının literatür ve arazi çalışmalarının tamamlanarak ilimizin biyolojik çeşitliliğinin kayıt altına alındığı belirtildi.

Yapılan arazi çalışmaları sonucunda elde edilen verilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce oluşturulan Nuh’un Gemisi adı verilen veri tabanına işleneceği, bölgesel ve konumsal bazda kayıt altına alınacağı belirtildi.