Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık ve Atlas Lale Yönetim Kurulu Başkanı Latif Ateş ve Firma İşletme Müdürü Mert Durgut ile lale yetiştiriciliğinin yapıldığı bölgeyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Tapsız, Atlas Lale Yönetim Kurulu Başkanı Latif Ateş’ten çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Ziyaret ettiği lale tarlasını bir süre gezen ve incelemelerde bulunan Vali Tapsız, birbirinden farklı renklere sahip lale tarlasının adeta gökkuşağını andırdığını belirtti.

Anavatanı Türkiye olan ve bir döneme adını vermiş olan lalelerin yetiştirilerek, dünya piyasasına sunulmasının Karaman ve ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğunu dile getiren Vali Tapsız; “Zarafeti ve güzelliğinin yanı sıra milli çiçeğimiz olma özelliğine sahip olan lalenin ülke genelinde yaygınlaştırması çalışmalarını destekliyor, bu konuda çalışmalarını yürüten üretici firma yetkililerine çalışmalarında başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Atlas Lale firması Yönetim Kurulu başkanı Latif Ateş, ziyaretlerinden dolayı Vali Tapsız’a teşekkür ederek, firma olarak Karaman ili Kâzımkarabekir ilçesi Kızılkuyu Köyünde lale yetiştiriciliği yaptıklarını belirterek, 2017 yılında 50 dekar alanda 50 çeşit laleden 10 milyon lale soğanı üretimiyle Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında olduklarını söyledi. Ateş, üretilen lalelerin yüzde 50’ sini büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyelerine, yüzde 20’sini peyzaj firmalarına, yüzde 20’sini süper marketlere ve yüzde 10' unu ise yurt dışına ihraç edildiğini ifade etti.