Ziyarette konuşan Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, “Fakülte yıllarından beri tanıdığım, Sn. Mevlüt Kuntoğlu’nun Karaman’a çok faydalı işler yapacağına, geçmişte yaşanan yanlışları telafi ve tamir edeceğine inanıyorum. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonrada Karaman’da milli, manevi, insani değerlerle mücehhez, meslek ve şahsiyet sahibi bir nesil için çalışacağız. Sayın müdürümüzün başarılı olması için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Sn. Müdürümüz; bilgi, birikim, dirayet ve çalışkanlığıyla Karaman’da birikmiş eğitim sorunlarının üstesinden gelecek donanıma sahiptir.

Karaman, 2010 üniversite sınavında Türkiye 1.si olmuştu. Tüm Türkiye bu başarıyı konuşuyordu. Ne yazık ki daha sonra Karaman’ın adı hiç de yakışmayacak olaylarla Türkiye gündemini meşgul etti. Bunda kimlerin ihmal, kusur, yetki ve sorumluluğu var? Karaman’ın Türkiye 1.olmasında emeği geçen hiçbir idareci şu an görevinde değil! Pek çok öğretmen de il dışına tayin isteyip gitti… Bunun durdurulması ve tersine ilimize beyin göçünün sağlanması için gerekli ortamın oluşturulması hayati önemdedir.

15 Temmuz ihaneti sonrası ne yazık ki fatura alttaki garibanlara kesilmiştir.

Devletimizi ve milletimizi; hep beraber sahiplenmeli, yaşatmalı ve yüceltmeliyiz. İhraç edilen ve açığa alınan insanları incelediğimiz zaman, görülecektir ki mağduriyetler, yanlışlıklar ve haksızlıklar hat safhadadır.

Bu arkadaşlarımızın ömrü-hayatında Asya’ya, Rusya’ya, Avrupa’ya, Amerika’ya gitmek şöyle dursun; ülkemizde bir yere tatile, gezmeye dahi para ayıracak imkânları yoktur.

Esnaf, memur, işçi, köylü çocukları olan memurlar; niçin bu olup bitenlerin faturasını ödesinler? Bu haksızlık daha fazla süremez, artık dayanacak hal ve mecal kalmadı..Bir an önce her şey ayyuka çıkarılıp, sorumlular hesap vermeli. Mağduriyetler son bulup herkes sağlık ve huzura, işine, aşına ve eşine kavuşmalı…

Bylok denen mesele ise tam bir karmaşa, muamma! Teknoloji bu kadar ilerlemişken, teknik sistemden, operatör şirketlerden, ortak kullanım vb. kaynaklı sorunlar derhal giderilmeli” dedi.

Karaman Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise, “Karaman’da yeni bir sayfa açarak, yaşanan olumsuzlukları tüm kesimleri dinleyerek hep beraber çözeceğiz. Karşılıklı güveni, sevgi ve saygıyı, başarıya odaklanmayı yeniden tesis edeceğiz. Beni her türlü olumsuzluklarda bilgilendirmenizi bekliyorum. Kapım ve gönlüm herkese açıktır.  Teklif, istek, tenkit ve şikâyetleriniz için daima hazırım. Karaman’ı eski günlerine kavuşturacağız. Açıkta bekleyen arkadaşlarımız için elimden gelen her şeyi yapacağım.

İdarecilerimiz; okuldaki huzur, barış ve başarıya odaklanacaklardır. Görev alanı dışına çıkmalarına fırsat ve müsaade edilmeyecektir.” diye konuştu.

Kuntoğlu, bakanlığın esnaf ve sanatkârın eleman sıkıntısını çözmek için meslek liseleri ile ilgili yeni bir çalışma yaptığını söyledi.

Şube yönetim kurulu üyeleri, sıcak, samimi ve dostane geçen ziyaretten memnuniyetle ve umutla ayrılırken, yeni İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na başarılar dilediler.