Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında Karaman Gençlik Kulübü’ne staj yapmaya gelen Carlos iktisat alanında, Diana ise hukuk alanında masterlarını devam ettirmektedir.
3 ay boyunca Karaman Gençlik Kulübü’nde sivil toplum kuruluşu faaliyetleri, sosyal sorumluluk ve gençlik aktiviteleri, özellikle uluslararası gençlik projeler alanında staj yapacaklardır.
İspanyol stajyerlerimizle gönüllülerimiz eşliğinde ilk haftayı şehire oryantasyon gezilerimiz ve bir takım alıştırma çalışmaları ile tamamladık. Bu hafta ise derneğimiz çalışmalarına başlamış bulunmaktadırlar. Ayrıca İspanyol stajyerler, bu dönem içerisinde Karaman Gençlik Kulübü İngilizce kurslarında ve “Dil Cafesi” formatındaki eğitimlerde görev almakla birlikte, açılmış olan İspanyolca Kursu’nda eğitmenlik yapacaklardır.
İspanyadaki “Universidade De Santiago De Compostela” üniversitesi ve Karaman Gençlik Kulübü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen staj kabul programı ve Avrupa’daki diğer üniversitelerle anlaşmalar ve stajyer kabulü devam edecektir.