13 Haziran 2017 tarihli ve 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesiyle Karaman’a atanan Vali Fahri Meral, basın mensupları ile kahvaltılı toplantı da bir araya geldi.

Toplantıya, Vali Meral’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, Vali Yardımcısı Vekili ve Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrası selamlama konuşması yapan Vali Meral, birlik ve beraberliklerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, “1996 yılında Sarıveliler’de çalışmıştım ama çok şey değişmiş. Büyük bir heyecanla görevimize başladık. İlk geldiğim de şunu gördüm. Karaman’daki birlik, beraberlik ruhu, gösterilen metanet ve dirayet gerçekten takdire şayan. Burada elbette bütün Karamanlıların katkısı var ama basınımızın birlik ve beraberlikte katkısı var. Bu yüzden size bir kez daha teşekkür ediyorum. Düşündük ki bundan sonraki süreçte de beraber olalım, yaşanan sorunları ve çözümleri birlikte ele alalım. Çağımızın yönetim anlayışı artık tek taraflı, otoriter, idarenin emriyle uygulanan bir yönetim anlayışı değil. Bundan sonra iletişime dayalı bir yönetim anlayışına hakim olması gerekiyor. Gerekse sivil toplum örgütlerimiz, gerekse basın kuruluşlarımız yaşanan sorunları tam aktarmasında en önemli görev üstlenen kuruluşlardır. Biz bu bilinçte hareket etmek istiyoruz ve anlayışımız da bu bilinçte. Yaptığınız bütün hizmetler kamu oyunun aydınlatılması, doğru bilgilerin vatandaşlara ulaştırılması gerçekten çok önemli.” dedi.

“Karaman’ı nasıl buldunuz diye sorduklarında, ‘Karamanlı olsam, esnaf veya tüccar olsam Karaman’a yatırım yapardım’ diyorum” diyen Vali Fahri Meral, “Karaman’da gerçekten çok önemli yatırımlar var. Şöyle bir baktığımızda şantiye görünümlü Karaman. Karaman’ın kalkınması ülkemizin kalkınması demek. Karaman’ın çok güzel özellikleri var. İşsizliğin en az olduğu illerden biri, belki ülke genelinde bilinmiyor olunabilir ama elma üretiminde çok ciddi bir sektörde öndeyiz. Sanayide çok iyiyiz. Birebir baktığımızda kısa vadede bile Karaman yatırım yapılabilir bir şehir. Karaman’ı nasıl buldunuz diye sorduklarında, ‘Karamanlı olsam, esnaf veya tüccar olsam Karaman’a yatırım yapardım’ diyorum. Eğitim de de müthiş bir kaliteye sahip olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Meral, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı;

“Yine çok önemli bir projemiz var. Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’müzün yaptığı proje. Sitemizden bütün yatırımlarını an ve an, fotoğraflı, haritalı olarak takip edilebiliyor. Ayrıca FETÖ ile mücadelede de çok büyük yol kat edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde de 15 Temmuz’u andık. Orada da büyük bir birlik ve beraberlik gösterildi.”

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLER BİZİM KÂRIMIZDIR DİYEN BİR VALİ”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da toplantıda yaptığı konuşmada, “Sayın valimiz ile inşallah birlikte daha güzel hizmetleri birlikte yapacağız. Yatırımlarımız ortak hareket etmenin sonuçlarıdır. Nüfus bazlı kriterlere baktığımız zaman Karaman’ın aldığı çok büyük yatırım var. Biz aslında şehrimizi küçümsüyoruz. Bütün kriterleri değerlendirirseniz Karaman’ımız çok farklı bir noktadadır.” dedi.

Vali Meral’ın gelir gelmez büyük bir projeyi başlattığını söyleyen Başkan Çalışkan, şunları söyledi;

“Sayın valimiz 2.Organize Sanayi Bölgesinin çalışmalarını başlattı. Serbest Bölgenin arsa tahsisi geldi. Lojistik Merkezi, Havalimanı, Pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu futbol sahası gelecek, takım olmamasına rağmen saha yapılıyorsa işte bu Karaman’ın birlikteliğidir.

Sayın valimizde şu özelliği gördüm. Şehre ortak aklı kullanan, hızlı hareket edebilen, bir kamu gibi değil devlet ve vatandaş bütünlüğünü sağlamış, bütün kamu kuruşlarıyla ortak çalışabilecek vizyona sahip. Şehir ve şirket bakımından yaptığımız hizmetler bizim kârımızdır diyen bir vali. Siyasetin ve resmi duruş açısının bütünleştiği her şeyin hizmete döndüğü, vatandaşın mutlu olduğu ve şehrin de 2023 hedeflerine ülkemiz nasıl varırsa, Karaman’ımızın da o hedeflere ulaşması için her türlü çabayı sarf edeceğimize inanıyorum. Sayın valimize başarılar diliyorum.”

Toplantı, sohbet havasında devam ederken, basın mensuplarının ve Karaman'ın sorunları hakkında istişare yapıldıktan sonra sona erdi.