Karaman Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mümine Hatun Kültür Merkezi'nde ve Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi'nde hanımlara yönelik, Resim, Kur’an-ı Kerim, Bilgisayar, Kat-ı Sanatı, Makine ve El Tekstili, Kırkyama, El Nakışı, İğne Oyası, Takı Tasarım, Bağlama, Keman, Kitre Bebek, Taş Bebek gibi bir çok alanda kurslar açılıyor.
Karaman Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslara,  gündelik hayatın sıkıcı ortamından kurtularak hem el sanatlarını öğrenmek, hem de yaptıkları ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen hanımlar büyük ilgi gösteriyor.
“Hanımlarımıza yönelik hizmet veren kültür merkezlerinin sayısını artıracağız." diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; "Hanımlarımız çalışma hayatında çok önemli görevler üstleniyorlar. Hanımlarımızın sosyal hayatına da katkı yapmak amacıyla bu tür hizmetlerimize ağırlık veriyoruz. Mümine Hatun Kültür Merkezi, Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi'nden sonra kültür merkezlerine üçüncüsünü ekliyoruz. Osmangazi Mahallesi'nde inşaasına başladığımız kültür merkezi ile o bölgede yaşayan hanımlarında bu faaliyetlerden faydalanmalarını sağlayacağız." dedi.