Karaman Doğa Sporları Fotoğraf Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) üyelerinden sekiz sporcu Aydın Yaz Temel Eğitimi'ni tamamladı.

KARDOF Yönetim Kurulu Üyelerinden Bayram Ali Erhotamış yaptığı açıklamada: "Aydın Yaz temel eğitimini başarıyla tamamlayan 8 sporcumuz bir sonraki Isparta yaz gelişim eğitim kampına katılmaya hak kazanmıştı. 13 Mayıs 20017 tarihi saat 02.00 civarında maceraya kaldıkları yerden devam etmek için yola koyuldular.  Gece uzun süren bir yolculuk ardından ISPARTAEĞİRDİR de kahvaltı yapmak için mola verdiler.  Eğirdir Gölünün ve sabah gün doğumunun muhteşem manzarası arasında yapılan kahvaltının lezzetini doruklarında yaşadılar. Yapılan serpme kahvaltının eşsiz tadı yanında Güllerin diyarı Isparta’mızın gül reçelinin benzersiz güzelliği damaklarımızda kaldı. Kahvaltımızı yaptıktan sonra yolun verdiği hafif yorgunluğu atmıştık ve tekrardan Isparta’ya doğru yola çıktık. Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ulaştık. Bir önceki eğitimden tanıştığımız diğer sporcu arkadaşlarımızla tekrar buluşmanın heyecanı ile dolup taşmıştık. Çok güzel dostluklar oluşturduğumuzu o gün yeniden anlamış olduk. Lisans ve evrak kontrolü için müdürlük bünyesinde sıramızı aldık ve belgelerimizi tam olduğundan emin olduktan sonra eksik malzemelerimiz olup olmadığını teyit ettik. Belgelerimizin tesliminden sonra açılış seremonisi ve saygı töreni için Isparta Valiliğine bütün diğer sporcularla birlikte gittik. Yapılan törenden sonra kısa bir serbest zamanımız oldu. Bu zaman içerisinde Isparta’nın sıcakkanlı ve içten halkıyla bütünleştik. Bir kafede yorgunluk kahvesi içip Kovada Gölünün ilerisi Çandır’a Yazılı Kanyon’a Kamp alanına seyahatimiz başlamıştı. 45 dakikalık bir yolculuktan sonra kamp alanına ulaştık. Çantalarımızı yerleştirmek ve çadırlarımızı kurmak için antrenörlerimizin gösterdikleri alana yerleştik. Çadırlarımızı kurduk ve yeniden gruplanmak için toplandık. 7 günlük dağ kampı serüvenimiz başlamış oldu.

Eğitim boyunca bir önceki kampın bilgileri üzerine daha gelişmiş ve daha yeterli seviyede bilgiler ekledik. Bu eğitimde Lider tırmanış, malzeme kullanımı, iniş ve tırmanış teknikleri gibi birçok alanda sporcularımız kendilerini yenilediler. Çoğunluk uygulama olmak üzere teorik olarak ta birçok alanda ders gören sporcularımız KARDOF kulübünün saygınlığını bildikleri bilgiler ile temsil ettiler. 7 gün süren gelişim kampının 3 günü sağanak yağış ve zor şartlar altında devam etti. Yağmur, çamur demeden tüm hızlarıyla eğitimlerini sürdüren sporcularımız antrenörler eşliğinde Yazılı Kanyonun derinliklerine daldılar. 2 saat süren bu yürüyüş sonucunda doğanın ve insanın birleşmesi nefeslerini kesmişti. Kanyonun ilkbaharın verdiği coşkuyla çağlamasıyla rüzgârın verdiği serinlikle birlikte kamp alanına geldiler. Kamp alanına geldikten sonra kamp müdürünün de izniyle alana 10 dakika mesafedeki balık çiftliğine gittik. Tüm sporcularla birlikte güzel bir alabalık keyfinden gözümüz dönmüştü. Son gün yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki sınava giren sporcularımız sonucu beklemek için çadırlarına çekildiler. Faaliyete katılan sporcularımız Bayram Ali Erhotamış, Kübra Ataol, Mustafa Küçüktaş, Mustafa Sarılar, Uğur Kılıç, Kıvanç Erbil, Yaşar İncedal ve Doğukan Gürses gittikleri Türkiye Dağcılık Federasyonu yaz gelişim kampını başarıyla tamamlayıp geri dönmüşlerdir." dedi.