Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Dairesi'nin 2015 Ana Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre 2 bin 401'i adli, 263'ü idari olmak üzere toplam 2 bin 664 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile birlikte Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, İstanbul Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı'na Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Mehmet Sami Çağlayan'ın İstanbul'a atanması Karaman'da hüzünle karşılandı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan Karaman'da her kesim insan tarafından çok sevilen bir savcı olarak tanınıyor. 2012 yılından bu yana Karaman'da görev yapan Sami Çağlayan, cezaevinden sorumlu savcılığına getirilmesiyle Karaman Açık Ceza Ve İnfaz Kurumu'nu adeta bir fabrikaya çevirdi. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, Açık Ceza ve İnfaz Kurumunu Karaman ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kurum haline getirilmesinde büyük rol oynadı. Savcı Çağlayan, cezaevinde her iş dalında üretimle hükümlülerin gelecekte iş sahibi olmaları yönünde çalışmalar yaptı. Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda hükümlüler tarafından başta meyvecilik olmak üzere birçok iş kolunda üretim yapılmaya başlandı. 16 iş kolunda üretim yapılan cezaevinde meyvecilik iş kolu kapsamında elma, kiraz, vişne ve erik üretimi yapılıyor. Fasulye, buğday, arpa gibi tahıl grubuna giren ürünlerin de üretildiği cezaevinde, yılda yaklaşık 3 milyon 500 bin TL ciro elde ediliyor.
600 DEKAR ALANININ 500 DEKARINDA TARIM YAPILIYOR
Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun toplam  600 dekar alanının 500 dekarında tarım yapılıyor. Cezaevinde toplam 16 adet iş kolu var.  Meyvecilik iş kolu kapsamında elma, kiraz, vişne ve erik üretimi yapılıyor. Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda 33 çeşit elma üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilen elmalar Karaman'da bulunan esnaflar ile diğer illerdeki Ceza İnfaz Kurumlarına gönderiliyor. Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda fasulye, buğday, arpa gibi tahıl grubuna giren ürünler de üretiliyor. Hediyelik eşya ve terzilik atölyeleri de bulunuyor. Kamu kuruluşlarının temizlik ihtiyaçlarını gidermek için temizlik iş kolu, kitap ciltleme, onarım işleri gibi iş kolları da mevcut bulunuyor. Bu iş kollarını birebir takip eden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan hükümlülerin iş sahibi olmaları açısından eğitimler düzenlenmesini sağlıyor. Cezaevinde her iş kolu öncesinde eğitim veriliyor ardından çalışmalara başlanıyor. Böylece verim daha da artmış oluyor. Sami Çağlayan'ın bu uygulaması cezaevinin üretiminin ve gelirinin artmasına katkı sağlıyor.
CUMHURİYET SAVCISI MEHMET SAMİ ÇAĞLAYAN İLE CEZAEVİ FABRİKAYA DÖNDÜ
Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan cezaevinde yaptıkları ile hükümlülerin gönlünde de taht kurdu. Çalışmalarla birebir ilgilendi. Açık Ceza ve İnfaz Kurumu her yıl daha çok ciro yaptı. Öyle ki Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu 2012 yılında 2 milyon 437 bin TL ciro elde etti. 2013 yılında yapılmış olan faaliyetler sonucu cezaevi 2 milyon 758 bin TL ciro elde etti. 2014 yılında yaklaşık 3 milyon 500 bin TL ciroyu buldu. 2015 yılının ilk yarısında cezaevi yaklaşık 2 milyon TL ciroyu buldu. Ayrıca cezaevinde çalışan hükümlülerin sigortaları da yapılıyor. Günlük ve saatlik çalışmaları karşılığında hükümlülerin hesaplarına paraları yatırılıyor. Bu uygulama hem hükümlülerin topluma kazandırılmaları hem de ekonomiye katkı sunuyor.  
Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan, İstanbul Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı'na atanması Karaman Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda da hüzünle karşılandı. Karaman Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan'a ''Karaman Gündem Gazetesi'' olarak yeni görevinde başarılar dileriz.
Necati ERMİŞ