KARAMAN (AA) - Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasının ardından başlatılan "KOP Gelir Getirici Tarımsal Destekleme Projesi" kapsamında kazanın yaşandığı Has Şekerler Maden ocağında çalışan 157 işçiden 69'una gebe düve verildi.

İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde düzenlenen dağıtım törenine Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasip Gedeleş ile maden işçileri katıldı. Törende maden işçilerinden talepte bulunan 69'unun her birine ikişer olmak üzere 138 gebe düve verildi.

Terende hak sahiplerini bilgilendiren veteriner Recep Yamaç, hayvanların KOP Gelir Getirici Tarımsal Destekleme Projesi kapsamında dağıtıldığını belirtti.

Gebe olan ineklerin teslim alınan tarihten itibaren en az 2 yıl satılamayacağını vurgulayan Yamaç, şöyle konuştu:

"İnekler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlüğü personelince yılda en az iki defa kontrol edilecek. Hayvanların ölüm, kayıp veya çalınması durumunda teslim alan kişi tarafından İlçe Tarım Müdürlüğüne 7 gün içinde bildirmesi gerekiyor. Bu hususlara uymayan kişiler, aldıkları hayvanların bedelini 6183 sayılı Amme Alacakları Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yasal faizi ile ödeyecektir."