Karaman Belediyesi, Çeltek Mahallesi Kazalpa Mezarlığı’nda; yenileme, bakım, onarım, düzenleme ve yol çalışmaları yaparak güzel bir görünüm kazandırdı.

Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından bakıma alınan mezarlık içerisinde ve çevresinde; yürüyüş yolları yenilendi, çeşmeler konuldu, mezarlığı çevreleyen duvar yapıldı, otopark alanı oluşturuldu, musalla yeri ve yeni defin yerleri hazırlandı, mezarlık içindeki bitkilerin budaması ve bakımları yapılarak kurumuş ot ve çalılar temizlendi.

Mezarlık alan içerisinde bu işlemler yapılırken, Fen İşleri ekipleri de mezarlığın çevresinde ki deforme olmuş eski asfaltı kazıyarak sıcak asfalt serdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kazalpa Mezarlığı’nda gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde vatandaşların kabirlerini daha rahat ziyaret edebilecekleri belirti. Başkan Çalışkan açıklamasında: “Mezarlık hizmetleri bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın kabirleri rahat ziyaret edebilmesi için mezarlıkların bakımlı ve temiz olmasına önem veriyoruz. Kazalpa Mezarlığı’nın eskiyen ve kötü görünen yollarını, çeşmelerini, duvarını yenileyerek daha modern bir görünüme kavuşturduk. Mezarlık içerisinde musalla alanı ve otopark alanı oluşturduk. Şu anda da ekiplerimiz çevre düzenlemesi yapıyor ve mezarlığa gelen yollara sıcak asfalt seriyor. Belediye olarak mezarlıklarımızı daha güzel bir hale getirmek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.