Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen etkinliklere Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, İlçe Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, İl Genel Meclis Üyesi İftadiye Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam ,okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldılar.

Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Tüncer’ in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başladı. Tüncer; “Yerli Malı Haftası münasebetiyle okulumuzda güzel bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğimizin amacı yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Düzenlenen etkinlikle okulumuzda tutumlu olmanın, israftan kaçmanın ve yerli malı kullanımının önemini vurguladık. Öğrencilerimize henüz bu yaşlarda insanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi koruma ve dikkatli kullanması konusunda bir şuur kazandırmaya çalışıyoruz. Tüketilecek ürünlerin ülkemizde üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliğini anlatıyoruz. Bu haftanın anlamını pekiştirmek ve tatlı bir rekabet ortamı yaratmak  amacıyla sınıflar arası bir yarışma düzenledik. Bu önemli haftanın değerini bizlere en iyi biçimde sunan sınıfımıza ödüllerimiz olacaktır.  Ben okul müdürü olarak bu güzel ve anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşma sonrası Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında evlerinden getirdikleri yerli malı ürünleri sergileyip, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle paylaştılar. Yerli malı haftası etkinlikleri kapsamında yerli lezzet ve sunu yarışmasında birinci olan 11/A sınıfına ödüllerini Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör takdim etmiştir.