Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven toplantının açılış konuşmasında, “Kent Konseyi olarak yapılanmamızı hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Geçtiğimiz toplantılarımızda Kadın ve Engelli Meclislerimizi oluşturduk. Bu toplantıda da Çocuk Meclisimizi kuruyoruz. Karamanımız için büyük önem arz eden Kent Konseyi’nde toplumumuzu oluşturan her kesime yer vermek sureti ile katılımcı bir yönetim şekli benimsedik. Çocuklarımız da toplumumuz içerisinde büyük öneme sahip, yapı taşlarıdır. Onların düşünceleri ve fikirleri de bizler için son derece önemlidir. Buradan bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda ve bundan sonra yapacağımız çalışmalarda bizlere destek olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kent Konseyi toplantısına katılan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle Kent Konseyimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sarf ettikleri bütün çaba ve gayretleri son derece yerinde buluyorum. Tartışmasız takdir edilmesi gereken çalışmalar yapıyorlar. Bu bağlamda Kent Konseyi Başkanımıza ve onun nezdinde tüm kent konseyi organlarına yürekten teşekkür ediyorum.” 
“Geleceğe Daha Umutlu Bakıyoruz”
Başkan Çalışkan: “Karaman Kent Konseyimiz bünyesinde, Kadın Meclisi ve Engelli Meclisi’nde sonra şimdi de Çocuk Meclisi kuruluyor. Şimdi burada bulunan çocuklarımızın gözlerindeki ışığı görünce gelecek adına daha da umutlanıyoruz. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Bir şehrin, bir ülkenin büyümesi ve her alanda gelişmesi, vatanını ve milletini seven, düşünebilen, üretebilen nesillerin yetişmesine bağlıdır. Karaman Belediyesi olarak Kent Konseyimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. 
Tamamı çocuklardan oluşan Karaman Kent Konseyi Çocuk Meclisi, İmaret Orta Okulu 8 Sınıf öğrencisi Yunus Emre Uyar’ı oy birliği ile Çocuk Meclisi Başkanı olarak seçti. 
Toplantının sonunda; Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ile birlikte Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.