Karaman Kent Konseyi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kale Sosyal Tesislerinde engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini öğle yemeğinde buluşturdu. Programa; Vali Murat Koca, Ak Parti Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Daire Müdürleri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Davetlilere selamlama konuşması yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Dünya engelliler günü nedeniyle bugün, birçok yerde farklı programlar gerçekleştiriliyor. Kent Konseyi olarak biz de, kompozisyon yarışması düzenleyip engelli kardeşlerimizle öğle yemeğinde bir arada olduk. ‘Her İnsan Bir Engelli Adayıdır’ konulu kompozisyon yarışmasına ortaokul ve lise öğrencilerimiz katıldı. Engelli bireyleri tanımak, onları daha iyi anlamak için düzenlenen yarışmaya katılan tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyor, dereceye girenleri de tebrik ediyorum” dedi. 
Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı
Programın sonunda kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri; Vali Murat Koca, Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Engelliler Meclisi Başkanı Durmuş Sayaslantarafından verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede; Ortaokul dalında İmaret Ortaokulu’ndan EnfalToprakçıbirinci, Kemal Reis Ortaokulu’ndan Ayşe Buğse Yüksel ikinci, 100. Yıl Ortaokulu’ndan Canan Cengizüçüncü, Lise dalında Lütfi Elvan Tobb Fen Lisesi’nden Saadet Demirbirinci, Toki Anadolu Lisesi’nden Esra Doğan ikinci ve Prof.Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nursi Talha Yıldırım üçüncü oldu.