Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent  Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve  Karaman merkezdeki camilerde görevli imam-hatipler katıldı. 
Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Şehrimizin daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir kent olması için ekonomik, yapısal ve sosyal bütün alanlarda var gücümüzle çalışıyoruz. Bunu yaparken herkesin bu taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum. Kent Konseyimiz gerçekten güzel projeler üretiyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında Kent Konseyimize büyük destek sağlıyoruz." dedi. 
Kent Konseyi'nin toplum yararına gerçekleştirdiği projeler konusunda geniş kapsamlı bilgiler veren Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven şunları kaydetti; " Her alanda her anlamda daha temiz bir kent olma yolunda birçok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Okullarda, evlerde, mahallelerde yaptığımız sunumlarla projelerimizi kamuoyuna anlatarak herkesin bu taşın altına elini koymasını sağlıyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın duyarlılığın artması adına imamlarımızın bulunduğu pozisyon oldukça önemli. Kuracak olduğumuz yeni bir çalışma grubunda imam-hatiplerimize yer vereceğiz."
Toplantının devamında katılımcılarla karşılıklı görüş alıverişinde bulunuldu ve tamamı imam-hatiplerden oluşan bir çalışma grubu kurulmasına karar verildi.