Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen toplantıya; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili Sayın Recep Konuk, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven yaptı. Konukseven Kent Konseyi bünyesinde ve Karaman’ın kalkınması adına yürütülen projeler hakkında misafirleri bilgilendirerek şunları söyledi:” Bizler Kent Konseyine gönül vermiş bireyler olarak her zaman “Ortak Paydamız Karaman” sloganıyla çalışmalarımıza yön verdik. Bu düsturla çalışmalarımız bizi farklı görüşlere sahip olsak bile bir noktada buluşturdu. Amacımız ilimizin kalkınması için her alanda çalışmalar yürütmektir. İşte tam bu noktada sizlerle Kentimizin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarını konuşmak üzere bir araya geldik. Fikir ve görüşleriniz Kentimizin kalkınması adına yürütülen çalışmalarımıza ve oluşturulacak yeni projeler için faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

Karaman’ın sosyal ve kültürel anlamda gelişmeye açık olduğunu vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Sayın Recep Konuk şunları söyledi:” Kent Konseyimizin organize ettiği bu toplantıda siz değerli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Karaman sosyal ve kültürel anlamda gelişmeye açık ve taze bir vilayet. Geçmişi çok derin ve köklü bir kent. Bir kentin geleceğine yönelik sağlıklı adımların atılabilmesi için istişare ve koordinasyon çok önemlidir. Görüş sahibi olmak en büyük kıymettir ve ideoloji sahibi olmak insan olmanın bir vasfıdır. Farklı görüşlerin bir arada bulunduğu Kent Konseyi aracılığı ile Karaman için güzel çalışmaların yürütüldüğüne inanıyorum."

Düzenlenen toplantı, katılımcıların çeşitli konularda görüş ve önerilerini iletmelerinin ardından sona erdi.