Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çocuk Çalışma Grubu tarafından hazırlanan proje; Karaman Belediyesi, Kent Konseyi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Projenin amacı ise yetim ve parçalanmış aile çocuklarının ruhsal gelişimini sağlamak, başarılı ve sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmak.

Proje ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: "Karaman Kent Konseyi olarak çok önemli ve değerli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Kadın Meclisi Çocuk Çalışma Grubumuz tarafından hazırlanan proje ile parçalanmış ailelerin masum mağduru çocuklarımız için gerekli olan sosyal ve psikolojik destek sağlayarak sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim" dedi.

Kadın meclisi Çocuk Çalışma Grubu Başkanı Emine Suci ise proje ile ilgili şunları kaydetti: ”Proje kapsamında amacımız sahiplendiğimiz çocuklarla birebir ilgilenerek onlardaki manevi boşluğu doldurmaktır.”

Aile Koçluğu projesi kapsamında 3 pilot okul olarak; İstiklal Ortaokulu, Necati Yeniel Kız İmam Hatip Lisesi ve Vali Ali Akan İlkokulu belirlendi.