Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi “Her İnsan Bir Engelli Adayıdır” konulu kompozisyon yarışması düzenledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle tertip edilen yarışmada; Engelli bireyleri anlama, onları tanıma, onlarla ilgili olumlu ve doğru bir algı oluşturma, empati kurma ve engellilerle ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturma amaçlanıyor. 
Karaman merkez ve ilçelerdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinden yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 1 Aralık 2015 Salı gününe kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kompozisyonlarını göndermeleri gerekiyor. Öğrenciler kompozisyonlarını; bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakteri ve 12’li yazı boyutuyla hazırlanmış, iki sayfayı geçmeyecek ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olacak bir şekilde teslim edecekler.
Yarışmada dereceye girenler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıklanacak ve ortaokul kategorisinden birinci gelene i-pad, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, lise kategorisinden birinci gelene yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye de gram altın verilecek.