Gün geçtikçe yapısını daha güçlendiren ve toplum yararına programlarına devam eden Kent Konseyi, Engelli ve Kadın Meclisi üyelerinin düzenlemiş olduğu “Engelli Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu programa; Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konuksevenile Engelli ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven: “Bugün burada engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne yönelik konuların konuşulması adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kent Konseyi olarak Karaman’da engellilerimizin ihtiyaç ve sorunları ile ilgilenen derneklerimizle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Bu derneklerin yöneticileri de şu an aramızdalar. Herhangi bir siyasi görüş ve düşünce ayrımı yapmaksızın, toplumumuzun tamamını ilgilendiren engelli kardeşlerimizin sorunları ile ilgili aynı paydada bir araya gelmiş bulunmaktayız. İyi biliyoruz ki, hiç birimizin hayata dair bir garantisi yok. Hepimiz birer engelli adayıyız. Şu an aramızda bulunan Milletvekilimiz Recep Konuk benim uzun yıllar önce tanıdığım yakın bir arkadaşım. Diğer Milletvekilimiz Recep Şeker ise eski bir öğrencim. Her iki milletvekilimizi bizzat toplantımıza davet ettim. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Toplantımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Milletvekili Recep Şeker: “Hayat Herkesi Kapsayan Boyutuyla Güzel”
Programda konuşan Milletvekili Recep Şeker hükümetin engellilerle ilgili çalışmaları özetleyen bir konuşma yaptı. Şeker konuşmasında: “İlimizde sağlık alanında ve belediyecilik hizmetleri konusunda engelli kardeşlerimiz için gereken özveri gösterilmektedir. Evde bakım hizmetleri ile engelli kardeşlerimizin ihtiyacı olan sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. Belediyemiz de şehre verdiği hizmetlerde engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak adına bir takım çalışmalar yapmaktadır. Biliyoruz ki hayat herkesi kapsayan boyutuyla güzel. Bu anlayış ile toplumumuzu oluşturan bütün kesimlerimizi kucaklayan bir yaklaşım içerisindeyiz. Milletvekili olarak bizler engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne yönelik gereken çalışmalara sonuna kadar destek olacağız. Davetinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Milletvekili Recep Konuk: “Engellilerimizin Önündeki Engelleri Hep Birlikte Kaldıracağız”
Programda konuşan Milletvekili Recep Konuk ise, engellilerin istihdamına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Konuk: “Bugüne kadar açmış olduğumuz iş sahalarında engelli kardeşlerimizin istihdam edilmesi konusunda gereken hassasiyeti gösterdik. Onların hayattan ötelenmeden, kendi ihtiyaçları olan ekonomik imkânlara kavuşmaları adına hükümetimizin de kapsamlı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde bu çalışmaların ve hizmetlerin daha ileri noktalara götürülmesi için var gücümüzle çalışacağız.Engellilerimizin önündeki engelleri hep birlikte kaldıracağız. Merkezi yönetimin almış olduğu kararların yerelde hızlı bir şekilde uygulamaya sokulması konusunda gereken özveriyi göstereceğimizi bilmenizi isterim. Millet olarak birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçiyoruz. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla, engellisiyle engelsiziyle hep birlikte ülkemizi daha yukarılara çıkaracağız. Bizleri buraya davet eden Kent Konseyi Başkanımız Ali Konukseven Bey’e ve Kent Konseyimizin bütün üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.