Teknoloji akılalmaz bir hızla gelişiyor, internet teknolojisi gelişmeye en hızlı uyum sağlayan mecra. 
Teknoloji hızla gelişirken bu teknoloji geliştiren ve kullanan insan ne ölçüde gelişiyor yada yozlaşıyor.  Soru bu ?

Teknolojinin gelişme hızına ters orantıda yozlaşıyoruz. Değerlerimizin erezyona uğramasını umursamıyoruz. Bu degerlendirmeyi bizlerinde içinde bulunduğu toplumun geneli için yapabiliriz. Daha açık örnek vermek gerekirse; sosyal medyada takipci sayısı çok olan kişi diğerlerinden daha üstün kabul ediliyor. İnsanların yüzüne söyleyip anlaşabilleceğimiz sorunlarımız için sosyal medya üzeriden atatrlanıyoruz. Allah’a emanet ol gibi kelimeleri AEO olarak kısaltıyoruz. Bazı kelimelerin hecelerini yutuyoruz. Dilden manevi değerlere kadar birçok alanda yozlaşıyor, değerlerimizden taviz vererek sözde gelişmeye ayak uyduruyoruz. Aslında bu yazının konusu sosyal medya değil fakat büyük çoğunluğumuzun tecrübe ettiği bir alandan örneklemek ve kıyaslamak daha uygun olur düşüncesi ile yazdım. 

Yukarıda ki bölümde dikkat çekeçi olan şudur. Sosyal medya ve internet mecrasından güç alan insanlar unutmamalıdır ki adamlığın kriterleri yukarıda bahsi geçen gelişmelere göre değişmez. Gelişmişlik degerlere göre ölçülmeli, degerler gelişmenin taviz verilmez usurları olmalı.

İnternet medyasıda bu gelişmeden nasipleniyor ve zaman zaman gelişmeyi yönlendiren unsurlar arasına girebiliyor.  Tabiki  İnternet medyasıda yozlaşabiliyor. Örnegin bir araya gelme kültürümüzü kaybettiğimizi düşünürken önemli bir adım atmayı başardık İNTERMED’i kurduk. İnternet Medyası ve yazarları derneğinde çok sesliğe, çeşitliliğe, açık sözlülüğe prim veriyoruz. Hepsinden önemlisi birbirimize saygı duyuyoruz.

Geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ödül töreni birçok yerden takdir aldı. Önemli ölçüde ses getirdi. Tabiki beklentisi olupta karşılayamadığımız ve karşılamadığımız kişiler oldu. Belli bir kültüre sahip olmayan bu kişilerde çeşitli tepkiler gelişti ve büyüklük hesapları içerisine giren dostlarımız oldu. Bir olmamız internet medyasının içinde olan bazı arkadaşlarımıza rahatsızlık verdi. Anlayışla karşılıyoruz. 

İNTERMED bu büyüklük hesaplarının dışında, bir araya gelme kültürüne sahip, birbirine saygı duyan, birbirini dinleyen söyleşebilen bir örgüttür. Tek amacı değer üretmektir.Hedefi çok büyük değil ama etkili olmaktır. Yönetilemez bir büyümeyi tercih etmiyoruz. Hedefimiz kendimizin büyümesinden çok pazarın gelişmesi ve büyümesidir. İçimizde olmayan herkese saygı duyuyoruz. 

Şu günler internet medyasında kim kimden daha büyük diye tartışılmaya başladı. Verilerin ve ölçümlemelerin tartışıldığı veya bir arada yayınlanmadığı şu günlerde kimse daha büyük olduğunu ispatlayamaz. Lider olmak bizim dünyamızda çok sık değişen bir ölçüdür. Bir haberiniz en büyük hiti almışken birde bakmışsınız az önce yayına servis edilen bir haber sizi geçmiş. Kaldı ki ençok hiti almak en iyi olduğumuzun gösteregi degildir. Örnegin ahlak dışı veya adli diye tanımlayacağımız bir çok haber inanılmaz hit alabiliyor. Bu ve benzeri haberlere prim vererek elde ettiğimiz reyting bizim için kriter mi olmalı. Yani en çok tıklanan internet mecrası olmak için değerlerimizi ayaklar altına mı almalıyız. Arkadaşlarımızın en çok okunan olmayı bir kenara itip gündeme taşımayı uygun bulmadığı için atladığı bir çok haber var.

Hepimiz şöyle geçmişe bir bakıp on yılları aşan internet yayıncılığımız süresince teknoloji elimizdeki telefona kadar girmişken, biz neredeyiz diye sormalıyız. En çok bilinen site iken bizden sonra kurulan siteler nereye gelmişler ? Çok Çok büyükken şimdi nerdeyiz ? Kazanmış mıyız kaybetmiş miyiz?
Sorularını kendimize daha aklı selim sormalıyız. Herkesin emeğine saygı duyuyoruz.

Bir haber sitesini reyting olarak büyütmek bir kaç haberebakar. Farklı mecralarda kısa sürede yapılacak tanıtım kampanyaları ile hızlı büyümek çok mümkün.

Peki çeşitlilik, etkinlik, itibar edilirlilik ölçülebiliyor mu? Özel haberlerimiz servis edilen standart haberlerin yüzde kaçı ? Aslında üzerinde durmamız gereken olgu “İÇERİK” ‘tir. Bu işi kimin hakkıyla yaptığı veya yapabilme çabası içinde olduğu tartışılır. Her sitenin çalışmalarına ve çabasına saygı duyuyoruz.

Üyelerimizin zaman zaman lider olduğu, bazı ayları lider olarak tamamladığı olmuştur. Hatta bir çok sitede yer bulan bir haberimizin hepimizin toplam reytingini katladığıda olmuştur. İNTERMED 2014 Yılı Başarı Ödül töreninde altıyüzbini aşan beğenisi ile Abdulkadir Akkoca bunun için ödül almıştır. Ödül almasa bile her arkadaşımızın çabası bizim için degerlidir.

Tercihimiz ençok tıklanan yerine en etkin olmak olmalı. İNTERMED üyelerinin tercihi önce düzgün içerik ile değerleri ayaklar altına almadan büyümek ve büyürken deger üretmektir.