UNİKOP Üniversiteleri ve KOP İdaresinin Bilgi İşlem Daire Başkanları ile bilişim personelinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimin açılış konuşmasını KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci yaptı. Tüfekci, katılımcıları KMÜ’de görmek ve ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek UNİKOP Üniversiteleri bünyesinde yapılan çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini ve bu yapılan eğitim programının da farklı bir uygulama olduğunu belirtti. Tüfekci, eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
 
KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur ise KMÜ dönem başkanlığında UNİKOP toplantılarının beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “Burada üniversitelerimizin bütün birimleri bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. UNİKOP toplantılarının ve düzenlenen bu eğitimin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Kerem Gencer ise UNİKOP kapsamındaki toplantılarda yapılması düşünülen bilişim eğitimlerinin ilki olan eğitimin içeriği hakkında kısa bir açıklama yaparak bilgi güvenliği yönetim sisteminin temel yapı taşları üzerinde durdu. Gencer, günümüzde önemi daha da artan bilgi güvenliği ile ilgili katılımcılara güncel örnekler vererek konuşmasını tamamladı.   
 
Programda açılışın ardından TSE Eğitim Koordinasyon ve Planlama Müdürlüğü Personeli Akif Mucait Uzun’un anlatımıyla TS ISO IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Eğitimi düzenlendi.
 
Gün boyu süren eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. KMÜ'nün bu konuda bir ilki gerçekleştirdiğini söyleyen UNİKOP Üniversiteleri bilişim çalışanları bu eğitimlerin geleneksel hale getirilmesi konusunda temennilerini bildirdiler.