Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen konferansta Metro Turizm Konya Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz öğrencilerle buluşarak firma hakkında bilgi verdi.
1650 araç, 20 milyon yolcu

Ahmet Yılmaz firmanın teşkilatlanma yapısını anlatarak, “Türkiye’nin bütün bölgelerine yayılmış bir firmayız. 1650 araçla ülkemizin yollarında hizmet veriyoruz. 2015 yılı içerisinde otobüslerimizle 20 milyona yakın vatandaşımızı gidecekleri yere kavuşturduk.” dedi.

Firma hakkındaki analizleri de öğrencilerle paylaşan Yılmaz, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun otobüslerimizle ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşandığında orada bulunan şubemiz tarafından yolcularımıza araç tahsis edilir. Ülke genelinde şubeleşmiş olmak bu açıdan çok önemli. Hiçbir misafirimizin yollarda mahsur kalmasını istemeyiz.” şeklinde konuştu. 

“En çok araç, en az kaza”

Konferansı sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Ahmet Yılmaz, son günlerde yaşanan otobüs kazaları ile ilgili olarak da havaların olumsuz seyrinden dolayı mevsimsel kazalar yaşandığını ifade ederek şöyle devam etti: “Otobüs firmaları içinde en çok araca sahip olan firma olmamıza rağmen en az kaza oranına sahibiz. Araç filosu az olan bir firma ile çok olan bir firmanın kazaya karışma riski de farklı oluyor. Araçlarımızın düzenli bakımlarını yaptırıyoruz ve sürücülerimiz ile ekimize eğitimler veriyoruz. Filomuzu sürekli yenileyip yeni araçlarla sizlere daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz.”

Konferans, çekilişle 15 kişiye indirimli bilet hediye edilmesiyle sona erdi.