Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, "Demir İpek Yolu" olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 şehiri kapsayan cazibe merkezleri arasında bulunan Kars başta olmak üzere bölgede ehemmiyetli rol oynayacağını dile getirdi.

Arslan, projenin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt gibi cazibe merkezleri dahilinde bulunan şehirler açısından önemine işaret ederek, şunları söyledi:

"Projenin takriben iki aylık işi kaldı. Ancak ocak ve şubat aylarındaki soğuk hava şartlarında inşaat çalışması yapmak biraz zor. Mart-Nisanda iki aylık yoğun çalışmayla projeyi senenin ilk yarısında hayata geçirmiş olacağız."

"KONYA-KARAMAN HATTINI SENE SONUNA KADAR HİZMETE ALIYORUZ"

Yüksek hızlı tren projelerinin yanı sıra hızlı tren projelerinin de hızla devam ettiğini işaret eden Arslan, Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinde, Konya-Karaman ile Adana-Gaziantep arasında inşaat çalışmalarının devam ettiğini, Konya-Karaman hattını sene sonuna kadar hizmete almayı göz önünde bulundurduklarını söyledi.

İhale süreci devam eden Sivas-Erzincan hızlı tren projesinin birinci bölümü olan Sivas-Zara hattının ihale sürecinin sürdüğünü, Yerköy'den Kayseri'ye çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Arslan, Türkiye'nin 3 büyük şehrinden ikisini buluşturacak Ankara-İzmir YHT Projesi'nde inşaat ihalesi yapılmayan kesim kalmadığını belirterek, 2019'da Ankara-İzmir YHT hattını da bitirmek istediklerini ifade etti.

Bakan Arslan, Halkalı-Kapıkule hattını da bu yıl ihale edeceklerini söyledi.