Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve çalışmalarına başlanan Zembilli Kavşağı ve Doğukışla Kavşağı üzerindeki köprü yapım çalışmaları aralıksız sürüyor.
Karaman Belediyesi'ni tarafından yapımına başlanan Zembilli Kavşağı ve Doğukışla Kavşağı üzerindeki köprü yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
"Köprüler tamamlandığında bölgedeki ulaşımı daha güvenli hale getirecek ve bu projemiz Karaman'da şehir içi ulaşımına kalite getirecek" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile Karaman'da yolları daha kaliteli bir hale getirmeye devam ediyoruz. Bunun yanında şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeleri de hayata geçiriyoruz.
Yunuskent, İbrahim Hakkı Konyalı ve Zembilli Mahalleri istikametinden gelerek Tapduk Emre ve Gevher Hatun Mahallelerine, özellikle Devlet Hastanesi'ne gitmek isteyen vatandaşlarımız uzun bir güzergâhı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Ayrıca bu güzergâhlar üzerindeki kavşaklarda, özellikle kış aylarında kar ve buzlanmaya bağlı olarak istenmeyen kazalar yaşanabiliyor. Bu soruna çözüm olarak iki önemli yerde, Zembilli ve Doğukışla kavşakları bulundukları noktada iki adet köprü yapım çalışmasına başladık.
Her iki köprü ile hem kaza riski büyük oranda azalmış olacak hem de şehrimiz iki modern köprüye kavuşacak. Dolayısı ile köprüler Karaman'da şehir içi ulaşıma kalite getirecek."