Yayınladıkları mesajda; “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmuş bulunmaktayız.  Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerdir. Bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir.  Bu gece, hepimizin rahmete berekete, bağışlanmaya ve olgunluğa ulaşabilmesi için çok önemli bir fırsattır. 
Günümüzde fazlasıyla görülen her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine aramızda sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin hâkim olması için çalışmalıyız. Huzur ve mutluluğun kaybolduğu, tartışma ve gerginliklerin zaman zaman en üst seviyelere yükseldiği böyle bir dönemde bizi biz yapan manevi değerlerimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. 
Bu vesileyle; bu kutsal günlerin insani duyguların öne çıkmasına yardımcı olması ve mübarek Ramazan Bayramına ülkemizin ve tüm Müslüman camiasının barış, huzur ve mutluluk içerisinde girmesi dileklerimizle Kadir Gecenizi en içten duygularla kutlar; Tüm insanlık alemine barış sevgi ve huzur getirmesini temenni ederiz” dediler.