Karaman'da Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Başkanları Ve Basın Mensupları Karaman'ı Konuştu.

19 Aralık Çarşamba günü Ticaret ve Sanayi Odasında verilen sabah kahvaltısına Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Toktay, Meclis Başkanımız Gökhan Alkan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ, Meclis Başkanı Hüseyin Yıldızbaş, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal, Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Soytürk, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Esnaf Odaları Birliği’ne üye meslek gruplarının başkan ve temsilcileri ile basın mensupları katıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay burada yaptığı konuşmada: "Kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi durumunda Karaman’a daha olumlu katkılarının olacağını" belirterek, “Bu toplantıyı çok önemsiyorum ve gelecekte de devam etmesini istiyorum. Buradaki arkadaşlarımızın uygun gördüğü şekilde de iki veya üç ayda bir araya gelinerek Karaman’ın sorunları veya gündemindeki konular konuşulup tartışılabilir. Ortak bir mutabakat sağlanarak onun takipçisi olunur diye düşünüyorum. Şu anda Karaman’da maalesef kurumlar arasında bir kopukluk var. Bunu gidermek zorundayız” dedi..
CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul’da, “Karaman’a yakışır böylesi güzel bir binayı kazandırdığınız için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ’da, “İnşallah seçimlerden sonra altı ayda bir değil de iki veya üç ayda bir bu toplantıları yapalım ve sorunlarımızı birlikte konuşup tartışalım” dedi.
MHP Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu böyle bir toplantı düzenlendiği için şahsı ve partisi adına teşekkür ettiğini, kendini Karaman'ın hizmetine adamış kişilerin bu tür toplantılarda daha sık bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği adına konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Bekir Sağer’de, bu toplantıların birkaç kez Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldığını belirterek toplantıların budan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli’de “ Karaman adına hep birlikte hizmet edeceğiz. Hep bir araya geleceğiz. Birbirimize küsmeden darılmadan hizmete soyunacağız ve Karaman’a hizmet etmeye devam edeceğiz, böyle bir organizasyonu düzenlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.
Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu’da, “Karaman’a lazım olan her mevzu da bir kişinin tek başına çabalaması değil biz topluluk olarak nasıl bir araya gelir ve ortak noktada nasıl buluşabiliriz ve sorunların çözümü için birlikte nasıl hareket edebilirizi düşünmemiz gerekir bunun ilk adımı olan bu toplantıyı düzenlediğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, Karaman’ın bürokraside okul gibi kullanıldığını söyledi. Bunun önüne geçmek için Sivil Toplum Kuruşlarının ve Karaman eşrafının bir araya gelerek Karaman için elbirliği ile çalışılması gerektiğine değindi.
Toplantıda söz alan; Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Marangozlar Odası Başkanı Recep Afacan da düzenlenen toplantıdan mutluluk duyduklarını belirterek Karaman Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ettiler.